Barça

El mètode Pedri fa somriure el Barça en una època de dificultats

El canari, blaugrana des del bressol, celebra l'ampliació del contracte: "M'importa més formar part d'aquest projecte que no pas la meva clàusula"

3 min
Joan Laporta i Pedri

BarcelonaTot i que la situació del Barça, tant esportivament com econòmicament, és delicada, aquest divendres era un dia feliç al Camp Nou. Després d'arribar ahir a un acord per a renovar Pedri fins al 2026 i amb una clàusula de 1.000 milions d'euros (la més alta de la història del club), avui s'ha fet la rúbrica oficial del nou contracte del migcampista canari. En un acte encapçalat pel president Joan Laporta, el vicepresident esportiu Rafa Yuste i el director de futbol Mateu Alemany, Pedri no ha pogut amagar l'alegria per ampliar el vincle com a blaugrana. "Pedri viu un somni i ha fet un esforç que li vull agrair", ha comentat Laporta després que s'hagin millorat les seves condicions salarials per adequar-lo al seu rol de futbolista protagonista al primer equip. "Avui és un dia històric", ha insistit el president blaugrana. "Abans de res, voldria tenir un rècord per als meus amics de La Palma, que no ho estan passant bé i a qui intentarem ajudar", ha arrencat, per la seva banda, Pedri.

Tot i la situació delicada al Barça, el canari ha insistit que ser aquí "és un somni" i que confia que les coses milloraran. El mètode Pedri, un futbolista fitxat quan tan sols havia disputat un grapat de partits a Segona Divisió amb el Las Palmas, fa somriure el Barça. El secretari tècnic Ramon Planes va ser un dels principals artífexs de la seva arribada a Barcelona. De fet, el migcampista i bona part de la seva família ja eren aficionats del club català abans d'aterrar-hi. "El club aposta per mi i jo tinc moltes ganes de ser aquí. Una clàusula de 1.000 milions? A mi això no m'importa gaire, jo el que vull és formar part del projecte d'aquest equip". Laporta ha afegit que el missatge de la clàusula era que volen que el jugador sigui "tota la vida al Barça". "És el valor que el club dona a aquest jugador i el missatge que volem enviar és que queda fora del mercat", ha afegit Mateu Alemany.

Pedri, que actualment està lesionat, ha afirmat que no es vol marcar un termini per poder tornar a jugar i ha volgut desvincular la seva lesió del fet d'haver disputat més de 70 partits la temporada passada entre el Barça i la selecció espanyola. Això sí, alerta que quan pugui tornar al terreny de joc li agradaria jugar amb Gavi, Busquets i De Jong al seu costat. "Això depèn del míster, però crec que sí que podem jugar tots quatre junts, perquè tenim qualitats que es complementen. Gavi i Frenkie són molt bons i amb Busi és molt fàcil jugar-hi".

Retret de Laporta a Bartomeu

L'acte de renovació també ha estat marcat per l'actualitat i la guerra pública de retrets que mantenen l'actual junta amb la passada de Josep Maria Bartomeu, que ha defensat la seva gestió els últims dies mitjançant un comunicat i amb entrevistes. "Veig una persona desesperada, que s'està adonant de la magnitud del desastre que va perpetrar i del qual és responsable. El president és l'últim responsable de tot i ha d'assumir les seves responsabilitats".

Respecte al fet que durant el govern de Bartomeu es juguessin 21 partits amb 44 patologies de risc al Camp Nou per als aficionats, segons un informe que el club tenia, Laporta ha afirmat: "Si les restriccions pel covid s'haguessin acabat abans, no hauríem pogut obrir el Camp Nou". "Ara les certificacions de seguretat estan garantides. No té cap sentit que no s'hagués fet abans, però això ho heu de preguntar a qui n'era el responsable abans", ha afegit.

stats