Barça

Leo Messi ja és del PSG, després d'un últim intent frustrat del Barça per renovar-lo

L'argentí signa pel PSG i es retroba amb el seu gran amic, Neymar Jr, que celebra el fitxatge a les xarxes socials

3 min
Leo Messi, amb la samarreta del PSG, el seu nou club

BarcelonaNo hi ha hagut miracle d'última hora i Leo Messi ja és jugador del París Saint-Germain. Les negociacions entre el davanter argentí i el club francès ja s'han acabat i Messi ja és a París, on al vespre ha passat la revisió mèdica i ha firmat tota la paperassa. El contracte és per dues temporades, amb opció a una tercera, i el seu salari, d'uns 36,5 milions d'euros nets a l'any. La presentació serà aquest dimecres, en un acte al Parc dels Prínceps, l'estadi del PSG.

Lionel Messi a la seva arribada a París.

El conjunt francès, que veu aquest fitxatge com un regal caigut del cel, ja ha activat tota la maquinària mediàtica per fer-se ressò de l'arribada de Leo Messi. Abans de firmar, i sense dir encara el seu nom, ja havia fet un vídeo promocional on s'hi veuen, per exemple, sis Pilotes d'Or, les que té Messi a les seves vitrines. Després de firmar el contracte va difondre a Twitter una imatge del jugador a l'estadi del Parc dels Prínceps i amb la samarreta del seu nou equip a les mans. El davanter arriba amb la carta de llibertat després que expirés el seu contracte amb el Barça, el 30 de juny. Les converses per renovar anaven a bon ritme i fins i tot s'havia arribat a un acord, però a darrera hora el Barça es va fer enrere i va renunciar a retenir el jugador, que diumenge s'acomiadava entre llàgrimes de l'afició blaugrana.

L'acord amb el PSG, però, arriba després d'un últim intent del Barça per retenir Messi. El club i sobretot el seu president, dolguts perquè diumenge el jugador va deixar el dubte de si s'havia fet tot el possible per retenir-lo, van fer aquest dilluns al vespre una última proposta als Messi. Però, segons fonts blaugranes, quan el Barça va posar-s'hi en contacte el futbolista ja havia arribat a un acord amb el PSG i, per tant, no van tenir marge de maniobra. Més concretament, des del Barça informen que el seu pare, Jorge Messi, ja havia firmat un principi d'acord amb el conjunt francès. Un fet que no ha estat confirmat pel futbolista.

El davanter ha viatjat a París aquest dimarts, tot i que molts aficionats parisins l'esperaven dilluns a la capital francesa. La raó? Un fals rumor sobre la seva arribada imminent. En realitat, Messi s'ha estat aquests dies al seu domicili de Castelldefels, des d'on ha revisat i estudiat el nou contracte amb el PSG, club on es retrobarà amb Neymar.

Últim intent frustrat

Les últimes hores han sigut molt tenses als despatxos del Camp Nou. Segons veus del conjunt blaugrana, alguns membres importants de l'estructura del club han retret a Joan Laporta l'adeu de Leo Messi. No tant pel fet que es produís com per com es va gestar i per la imatge que es va donar el dia del comiat. Des de l'entorn del president expliquen que, precisament per això, va ordenar un últim intent a la desesperada per mirar de retenir el futbolista. L'interlocutor hauria sigut Ferran Reverter, el CEO del club, però quan hauria arribat a casa els Messi, s'hauria adonat que ja no hi havia res a fer.

Aquestes mateixes fonts, però, dubten d'aquesta última oferta. "En el fons, no ha canviat res. Sense Messi, continua havent-hi la mateixa massa salarial i el club està per sobre del límit de la Lliga". De fet, el problema al club persisteix, ja que els nous fitxatges encara no s'han pogut inscriure a la Lliga.

Justament, aquesta serà la tasca del Barça de cara als dies vinents, ja que el termini per poder incloure els nous fitxatges per a l'estrena contra la Reial Societat s'acaba divendres. El club, segons confirmen fonts de l'àrea esportiva, treballa per buscar sortida als jugadors que no compten per al primer equip i que, també, servirien per rebaixar la massa salarial.

Creus que el Barça fa bé renunciant a renovar Messi?
stats