Futbol
Misc 21/12/2021

Messi debuta, Mbappé goleja

L’argentí s’estrena mentre que l’atacant francès podria haver jugat els seus últims minuts al PSG

2 min
Leo Messi amb el PSG

Amb el número 30 a l’esquena, el dels seus inicis al primer equip del Barça, i en un estadi en què segurament ell no s’hauria imaginat mai que viuria un debut, Leo Messi es va estrenar amb la samarreta del PSG ahir en el triomf del conjunt parisenc a domicili contra l’Stade de Reims (0-2). L’argentí, que a diferència del curs passat aquesta temporada sí que hauria volgut seguir vestint de blaugrana, va disputar els seus primers minuts amb el PSG entrant al terreny de joc poc després de l’hora de partit. Messi substituïa el seu amic Neymar, que va tenir un partit grisot, encara faltat de ritme de competició, poques hores després que a Barcelona, al Camp Nou, el Barça patís per superar el Getafe i se sentissin insults des de la grada blaugrana dirigits al club parisenc al minut 10 de partit. 

En un estadi amb l’aforament complet per veure el debut de l’argentí i ple de premsa acreditada per copsar la imatge d’un debut que a Barcelona encara fa mal, Messi va poder fer alguna de les seves calvacades característiques conduint la pilota, tot i que no va disposar d’ocasions clares per marcar. L’estrena de l’exblaugrana amb el combinat parisenc coparà els titulars del duel d’ahir entre el PSG i l’Stade de Remis dirigit pel tècnic català (i també exblaugrana) Òscar Garcia Junyent, però el protagonista dels dos gols del triomf visitant va ser Kylian Mbappé. 

¿El ‘last dance’ de Mbappé al PSG?

Messi va jugar els seus primers minuts a la lliga francesa al costat de l’atacant francès, mentre que aquest podria haver viscut la seva última actuació amb el club propietat del xeic qatarià Nasser Al-Khelaïfi. Malgrat que Mbappé va jugar tot el duel, Florentino Pérez seguirà intentant incorporar la nineta dels seus ulls a menys de 48 hores per al tancament del mercat. 

El Reial Madrid ja ha fet dues ofertes per fitxar Mbappé aquest estiu. La primera era de 160 milions d’euros i va ser rebutjada, tal com va explicar Leonardo, director esportiu de l’equip parisenc, la setmana passada. La segona és de 170 milions, més 10 milions més en diferents variables. El PSG sí que ha acceptat negociar aquesta oferta, però exigeix que siguin 180 milions, sense cap variable. Un pols entre dos dels clubs més poderosos del món, ja que Florentino Pérez s’ha encarregat de fer arribar, utilitzant la premsa, el missatge que no es mourà de la seva oferta. El club parisenc, per la seva banda, malgrat obrir la porta a la sortida de Mbappé, assegura que si acaba marxant serà amb les seves “condicions”.

El pols entre Madrid i el PSG continuarà fins a l’últim dia de mercat. Mentrestant, la premsa madrilenya desfulla la margarita sobre si Al-Khelaïfi deixarà escapar una oferta per un futbolista que acaba contracte d’aquí un any i que no ha renovat, o si el xeic prioritzarà l’orgull i no deixarà sortir Mbappé. Després del partit, el tècnic Mauricio Pochettino va voler insistir en què està molt content amb l'atacant francès i que "la indústria del futbol està plena de rumors".

stats