LLIGA DE CAMPIONS
Esports 21/11/2012

"És més mèrit nostre que demèrit seu"

L'entrenador del Barça felicita els seus jugadors per haver fet "un partit seriós" a Moscou. Vilanova celebra haver assegurat el pas a vuitens per evitar riscos en l'últim partit del grup, contra el Benfica.

Martí Molina
2 min
Tito Vilanova, l'entrenador del Barça, a la sala de premsa.

BARCELONA.Satisfet pel triomf a Moscou i per haver certificat la classificació per als vuitens de final, Tito Vilanova va fer una valoració molt positiva de l'enfrontament contra l'Spartak. No només del resultat: també per la manera com els seus homes es van adaptar al clima fred i a la gespa artificial de l'estadi Luzhniki de la capital russa. "Hem fet un partit molt seriós", deia l'entrenador del Barça.

"Aquests jugadors han demostrat una vegada més com són. Ens valia l'empat, però han sortit a guanyar -comentava Tito Vilanova-. Sabíem que era un partit molt important després de perdre contra el Celtic. Hem deixat enllestida la classificació i així evitem riscos a l'última jornada".

El Barça va guanyar amb tres gols al primer temps i controlant molt bé el joc a la represa. "Vull felicitar els jugadors. El resultat és més mèrit nostre que demèrit de l'Spartak", assegurava Vilanova, que va desvelar que havia remarcat als futbolistes que "juguessin amb profunditat en comptes d'esperar que la pilota els arribés als peus".

D'altra banda, va justificar la decisió de situar Cesc, Xavi, Iniesta i Busquets sobre el terreny de joc. "Si no ho he pogut fer abans era per les lesions. Aquests futbolistes ja han demostrat que poden jugar junts". Menció a part per a Iniesta: "Ha sabut interpretar bé els moviments, tant per dins com per fora, i s'ha sabut intercanviar bé amb Cesc quan tocava". Tito també va aclarir per què Tello s'havia quedat fora de la convocatòria: "Tenia molèsties i volia evitar cap risc".

Cap gol en contra

Tito Vilanova també estava satisfet perquè Valdés no havia encaixat cap gol, tot i que va restar-hi transcendència. "És important mantenir la porteria a zero, però també s'ha de valorar el joc del rival. El Celtic ens va fer tres ocasions i va marcar dos gols. En canvi, l'Spartak ha xutat més però no ha marcat. Crec que hem fet un bon partit en atac i en defensa, i hem pressionat molt més en atac per dificultar-los els contraatacs", va concloure.

stats