DES DE LA CASTELLANA

Qui es menjarà els torrons a la banqueta del Madrid?

Des que el Madrid no va renovar Vicente del Bosque com a entrenador, el 2003, han passat per la banqueta blanca fins a 15 entrenadors en 16 anys. Una autèntica barbaritat. I de tots ells, només ha repetit Zidane. El que ha durat més, amb diferència, ha estat Mourinho, que hi va estar tres temporades senceres.

Aquestes dades són una evidència que a la banqueta blanca no és fàcil fer-hi fortuna. La particular estructura del Madrid, on el president també és el màxim responsable de l’àrea esportiva, hi té molt a veure. Recordem que la temporada passada van tenir tres entrenadors: Lopetegui, Solari i Zidane. El francès tornava a falta de deu partits després d’haver plegat per decisió pròpia al juny.

L’equip va fer una temporada desastrosa i, per demostrar que no era culpa de la plantilla sinó de l’entrenador, Florentino va jugar-se-la fent tornar Zidane i convencent-lo a canvi de donar-li carta blanca. Unes promeses que no s’han complert aquest estiu. El francès va demanar amb insistència el fitxatge de Pogba, però el president finalment no l’hi ha portat. S’ha negat a pagar els gairebé 200 milions que en demanava el United. Això sí, li ha portat Mendy i ha aconseguit que marxi Keylor Navas. Però s’ha hagut de quedar amb Bale i James, jugadors que Zidane no volia, i ho va dir fins i tot públicament.

Més enllà de les tensions típiques entre entrenador i club (i, si no, mireu el que li ha passat a Marcelino al València), el que no li ha agradat a Florentino és l’actitud de Zidane. Parlava directament amb Pogba d’amagat del club, llançava missatges dient que esperava que Bale marxés com més aviat millor i va crear expectatives amb l’arribada d’una o dues bombes al tancament de mercat quan sabia perfectament que el Madrid ja tenia tancada la plantilla i no faria cap més moviment.

I, esclar, ni el joc ni els resultats han acompanyat. I per això Florentino ja comença a pensar si no s’ha equivocat fent tornar Zidane. Ha quedat demostrat que no li tremola el pols a l’hora de fer fora un entrenador. I aquesta vegada té molt clar el substitut: José Mourinho. El portuguès fa uns mesos no tenia el suport de tota l’afició blanca, però ara, davant d’una situació límit en un Madrid que no aixeca cap, cada vegada més socis veurien bé que tornés. Per això Florentino ja ha parlat amb Mou i li ha demanat que s’agafi l’any sabàtic per si el necessita. I Mourinho està boig per la música, esclar. Mentrestant ja ha rebutjat ofertes i va fent de comentarista televisiu. ¿Els torrons se’ls menjarà Zidane o bé Mourinho? Ja ho veurem.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF