Barça

Memphis fa creure que el Barça pot pensar en coses grans (0-3)

El davanter holandès lidera el triomf a Stuttgart d'un equip que creix partit a partit

Lenglet, felicitant Memphis pel seu gol contra l'Stuttgart

BarcelonaMemphis Depay viu els seus primers dies al Barça com un nen amb sabates noves. En la seva presentació va dir que vestir de blaugrana "era un somni" i, lluny de ser el tòpic que tothom diu per quedar bé, aquesta vegada sembla que va de debò. Ningú el guanya en motivació ni en ganes d'exhibir coses. És més, la seva ambició atacant arriba a contagiar els seus companys. En el tercer amistós de la pretemporada blaugrana, i aquesta vegada contra un rival de nivell com l'Stuttgart, Memphis ha liderat el triomf d'un Barça que segueix creixent partit a partit (0-3).

Sempre és difícil treure conclusions dels amistosos, especialment quan són durant la pretemporada. I més si els equips no tenen tots els efectius disponibles –el Barça per culpa dels compromisos internacionals i l'Stuttgart per diversos positius en coronavirus–. Però a Alemanya Ronald Koeman ha deixat de repartir els minuts pensant únicament en el rodatge físic per començar a dibuixar un onze competitiu. L'aposta li ha agradat, perquè ha mantingut el mateix equip a la gespa fins a l'hora de partit. L'única excepció ha sigut Lenglet, que ha estat substituït per Araujo al minut 49 per precaució després de rebre un cop al genoll.

Protagonisme dels joves

L'entrenador blaugrana manté l'aposta pel 4-3-3 i pel joc dinàmic i de combinació. Aposta que complementava amb la presència de Nico a la posició de pivot, de Gavi com a interior esquerre i de Demir a l'extrem dret. Tots han complert amb nota. Nico distribuint el joc, Gavi mostrant exuberància tant en atac com en el compromís defensiu i Demir reivindicant-se amb el segon gol d'un partit que, anecdòticament, s'ha hagut d'ajornar una hora perquè el Barça ha trobat trànsit per arribar a l'estadi.

Però, de llarg, qui més ha brillat ha sigut Memphis. No s'ha cansat de buscar l'un contra un, ha estat valent en les accions individuals i s'ha vestit d'estrella demanant la pilota i repartint joc amb els companys. Ha inaugurat el marcador en una acció marca de la casa: De Jong li ha fet una passada a l'espai, ha controlat amb l'esquerra i, sense deixar que la pilota botés, ha fet un barret i ha rematat amb la cama dreta. Un golàs. Després participaria en el gol de Demir, controlant d'esquena i esperant l'arribada de Griezmann per fer-li una passada que el deixava en situació d'avantatge. En l'acció, Griezmann només ha hagut de centrar i esperar que el jove davanter austríac rematés la feina. De fet, Memphis encara hauria pogut brillar més, però ha rebut estopa de la bona per part d'un Stuttgart que s'ha pres el partit com si fos oficial. Això, i un arbitratge més casolà que un Mercedes a Baden-Württemberg: herr Tobias Reichel li ha escatimat almenys un penal i tres faltes al límit de l'àrea.

Un Barça que desprèn positivisme

Memphis contagia optimisme i el Barça desprèn positivisme gràcies a les tres victòries en els compromisos de l'estiu. Però, sobretot, perquè és un equip que té la pilota, que concedeix poques ocasions, que és solidari i que té gol. Potser l'única taca negra ha sigut Dest, a qui li ha fallat la concentració i ha estat a punt de regalar una diana al conjunt alemany. Sortosament, Gavi ha sabut llegir molt bé l'acció i ha acabat recuperant la pilota quan els aficionats locals ja ensumaven un gol del seu equip.

L'Stuttgart ha fet un pas endavant a la segona part, però el Barça ha interpretat bé les seves intencions i ha minimitzat el perill d'un equip que rarament ha posat en perill la porteria de Neto. Busquets, Riqui Puig i Jordi Alba han entrat al minut 60, i Pjanic, Mortimer i Rey Manaj ho han fet en el 78. Mortimer, de fet, ha estat a punt de marcar en la primera pilota que tocava, però ha errat en l'un contra un. En canvi, un Riqui Puig molt motivat i actiu durant l'estona que ha jugat, no ha fallat quan ha rebut una assistència de Griezmann i ha fet el tercer gol blaugrana amb un xut creuat i ajustat al pal.

Demir, jugador que ha caigut en gràcia al primer equip i que està deixant molt bones sensacions a l'entrenador, ha jugat els 90 minuts. També ho han fet Dest (que ha jugat a l'esquerra i a la dreta), Piqué i el porter Neto. Declaració d'intencions d'un Koeman que comença a donar pistes de cara a l'inici de la competició.