ESTADÍSTIQUES
Esports 14/01/2013

La màxima diferència entre Barça i Madrid

El Barça assoleix la màxima diferència respecte al Madrid a l'equador de la Lliga, i supera amb escreix els 13 punts de la temporada 2005-06, però no obté la màxima distància respecte al segon.

Martí Molina
2 min
Els jugadors celebren el primer gol de Messi. El Barça dels rècords en va batre de nous amb el triomf a Màlaga.

BARCELONA.El Barça dels rècords no s'atipa de trencar estadístiques i ahir, amb el triomf a la Rosaleda, també va aconseguir la màxima diferència respecte al Reial Madrid que hi havia hagut mai al final de la primera volta. Mai fins ara els blaugranes havien superat els blancs de 18 punts. De fet, aquesta és la vegada que els dos equips estan separats per més distància a la classificació des que existeix la Lliga de tres punts, implantada la temporada 1995-96.

Això sí, els de Tito Vilanova no van poder superar la màxima diferència entre el primer i el segon classificat. La victòria de l'Atlètic de Madrid contra el Saragossa va fer que els matalassers quedessin a onze punts. D'aquesta manera, el rècord es manté a mans del Barça de Guardiola, en el primer any del tècnic de Santpedor a la banqueta, quan va aconseguir separar per 12 punts el perseguidor immediat, que aquella temporada era el Reial Madrid.

Fins a aquesta temporada, la màxima distància entre els dos grans clubs de la Lliga -a l'equador de la competició- era de 15 punts. Concretament els que tenien els blancs respecte als blaugranes les temporades 2002-03 i 2003-04. Especialment dolorosa era la primera de les dues, amb el pitjor inici del Barça des que la Lliga premia amb tres punts una victòria. Aquell curs els culers van plantar-se a la meitat de la competició a vint punts del líder -la Reial Societat- amb un balanç de sis victòries, cinc empats i vuit derrotes. Uns registres impensables avui dia.

Però a partir del 2003 la tendència es va capgirar. En les temporades posteriors, els blancs tan sols han estat per davant en dues ocasions. En una d'elles, la temporada 2005-06, la segona Lliga de Rijkaard, els culers tenien 13 punts més, i acabarien imposant-se amb comoditat en la competició domèstica.

El pitjor Madrid

Les estadístiques del Reial Madrid d'aquesta temporada són les pitjors en el club blanc dels últims set anys. Aquell 2005-06 els madridistes havien sumat 33 punts a mitja competició (deu victòries, tres empats i sis derrotes), pocs menys que els 37 que tenen avui (onze triomfs, quatre empats i quatre desfetes), els números més fluixos de Mourinho a la banqueta de Chamartín. Una davallada que es fa encara més considerable si es compara amb els registres del Madrid de les últimes tres temporades, en què va aconseguir entre 44 i 49 punts.

stats