12/02/2016

Primer ‘match ball’ salvat al Palau

Olivier Hanlan intenta superar amb la pilota la defensa de Pau Ribas, escorta del Barça Lassa.

BarcelonaEl Barça Lassa no passa pel seu millor moment de forma, però ahir es va desfer del Zalgiris Kaunas en el partit que tancava la jornada del Top-16 de l’Eurolliga (92-86). L’equip blaugrana va recuperar un preocupant desavantatge de vuit punts contra el cuer del grup i va sumar la tercera victòria en set partits. Xavi Pascual va descartar Carlos Arroyo, que aquesta setmana ha començat a entrenar-se amb els seus companys.

La posada en escena del Barça Lassa va ser nefasta. Paralitzat pels nervis, l’equip blaugrana va encaixar un parcial de 4-12 en els primers cinc minuts. Les alarmes van començar a sonar en un Palau Blaugrana que ja no es pot permetre més sotracs en aquesta fase de la competició europea, i els jugadors del conjunt culer van reaccionar. La clau va ser una millora defensiva que va servir per deixar al descobert les mancances d’un rival entrenat per Sarunas Jasikevicius. L’exjugador té fusta d’entrenador i farà carrera a les banquetes.

La reacció local va servir per capgirar el marcador i allunyar un rival que no va poder mantenir el ritme anotador dels primers minuts. La renda blaugrana va arribar a ser de 10 punts (36-26) durant una primera meitat que va acabar amb el resultat de 38-31. L’avantatge no va ser més gran per la falta de punteria en els tirs lliures.

El Zalgiris va intentar apujar la intensitat defensiva, però es va trobar amb un Barça Lassa concentrat que portava la lliçó apresa de fa un mes, quan el conjunt lituà va marxar del Palau amb la victòria. Mentre continua esperant recuperar anímicament Ante Tomic, Xavi Pascual va trobar en Shane Lawal la peça clau per augmentar la consistència interior d’un equip blaugrana que va castigar la transició defensiva del rival i va saber madurar el partit fins a tenir-lo controlat amb rendes que van arribar a ser de 16 punts.