Dakar
Esports 30/12/2013

Marc Coma: "El títol només és possible si no cometem cap errada"

El pilot avianès de KTM ha marxat aquest dilluns cap a l'Argentina per participar en el Dakar, en un avió on també volava Jordi Viladoms

Martí Molina
2 min

El PratMarc Coma i Jordi Viladoms, dos dels nomes més destacats del Dakar en categoria de motos, ja van cap a l'Argentina. Els catalans han agafat l'avió aquest dilluns a la tarda, i minuts abans han atès els mitjans de comunicació a la terminal 1 de l'aeroport del Prat.

"El títol només és possible si no cometem cap errada", ha dit Marc Coma, tres vegades campió del ral·li més dur del món i que torna al Dakar després d'haver-se perdut l'edició d'ara fa un any per lesió. "Crec que ens espera un dels Dakars més complicats. Però l'afronto amb moltes ganes, amb molta il·lusió. Penso que és important estar així després de tants anys".

L'avianès de KTM ha assegurat, just abans de marxar, que li espera "una cursa en què cada dia serà important". "No n'hi ha cap que puguem abaixar la guàrdia. No podem cometre ni la més mínima errada perquè serà un any on tots preveiem que hi haurà un ritme molt alt. Hi ha pilots destacats i marques involucrades d'una manera important. Això farà que la cursa estigui molt oberta".

Coma ha dit que no es "considera" favorit, i ha reiterat que "la meva energia està centrada a no cometre errades. Després, la cursa ja ens posarà a tots al nostre lloc". "Si fem les coses bé durant 15 dies i no tenim problemes, tenim possibilitats".

L'avianès compartirà avió amb Jordi Viladoms, company d'equip a KTM, i pilot que va fitxar per la marca austríaca per suplir la baixa del desaparegut Kurt Caselli, mort al novembre mentre competia.

Viladoms reconeix que no ha tingut gaire temps per preparar la moto però és optimista i confia poder aprofitar al màxim els dies previs a la cursa, ja a l'Argentina, per fer entrenaments. "L'equip ja el coneixia perquè són les mateixes persones que hi havia quan vaig estar a KTM. El que sí que és diferent és la moto, que no l'he tinguda gaire, però encara tinc dies per fer proves i quilòmetres a l'Argentina. I poder-me adaptar a la moto i al terreny".

El pilot d'Igualada no es marca cap objectiu concret a la classificació, i només explica que es "conformaria podent lluitar per estar a les posicions del davant". "No sé com acabaré, però sé que tinc equip i moto per ser al davant", ha afegit. Viladoms va haver d'abandonar l'any passat per culpa d'una averia al motor.

stats