15/04/2012

Una màquina de batre rècords

2 min
Lionel Messi, pensatiu després del gol del Llevant. Ell lideraria la reacció.

BARCELONAGeni insaciable, Lionel Messi és dels jugadors que brilla sobre la millor gespa del món però no té cap problema a tacar-se a camps més petits. Amb la mateixa grapa i energia que tenia en els vídeos penjats al YouTube en què apareix amb 10 anys deixant enrere rivals, Messi va liderar la remuntada blaugrana ahir a València amb el gol de l'empat i un munt de curses en què feia patir de valent l'experimentada defensa llevantinista. En un moment dolç del joc, l'argentí va deixar clar el seu estat anímic d'ahir en no celebrar gens el gol de l'empat per no perdre ni un segon i deixant-s'hi la veu cridant l'1 a 2.

Si el Madrid havia guanyat poc abans amb un nou gol de Cristiano Ronaldo, Messi va tornar el cop. De fet, ara mateix els dos astres estan igualats en la classificació de màxims golejadors de Primera amb 41 gols, una xifra a la qual no havia arribat mai cap jugador. Des del 1927, quan es va començar a jugar la primera edició de la Lliga, només un jugador havia arribat a 40 gols en una sola temporada, i va ser precisament Cristiano Ronaldo la temporada passada. Va superar el rècord de Telmo Zarra (amb l'Athletic la temporada 1950/51) i Hugo Sánchez (amb el Madrid la 1989/90), que n'havien fet 38. El duel entre el davanter de Madeira i el geni de Rosario, en canvi, ja els ha elevat fins als 41 gols. Xifres increïbles de jugadors tan oposats en l'estil i el modus vivendi com similars en la capacitat per canviar el guió dels partits.

De fet, amb els dos gols d'ahir Messi va batre uns quants rècords. Un d'ells, aquest dels 41 gols en una sola Lliga. Un segon, el d'arribar a 10 jornades consecutives de Lliga marcant, un fet que només havien aconseguit fins ara dos jugadors del Barça. Mariano Martín, el geni dels anys 40, i el brasiler Ronaldo en la seva única temporada de blaugrana. Messi, amb els gols al Ciutat de València, va arribar als 10 partits consecutius, tot i que també és cert que no són 10 jornades del Barça consecutives, perquè l'argentí es va perdre el partit de Lliga contra l'Sporting al Camp Nou per sanció.

Aquell dia davant dels asturians el Barça va solucionar el partit sense els gols d'aquest geni que va arribar ahir als 200 gols marcats des de l'arribada de Josep Guardiola a la banqueta blaugrana. Messi, doncs, ha marcat 201 gols en 211 partits jugats amb el tècnic de Santpedor controlant-ho tot des de la banda.

El rècord de Müller

Jugant amb xifres amb la mateixa facilitat amb què juga amb la pilota als peus, Messi va camí d'arribar aviat als 67 gols que va marcar en una sola temporada l'alemany Gerd Müller amb el Bayern, concretament en la 1972/73. En aquest cas, 67 gols en totes les competicions oficials amb un club. Messi ja n'acumula 63 aquesta temporada, per la qual cosa el rècord sembla realment a l'abast d'un jugador que ja ha fet 26 gols en els últims 14 partits oficials amb el Barça. I gols claus, com els dos d'ahir.

stats