MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 11/05/2012

La clau per mantenir la F-1 a Montmeló la tenen els aficionats

Nuria García
2 min
La clau per mantenir la F-1 a Montmeló la tenen els aficionats

En els moments de crisi econòmica que estem vivint, mantenir les xifres d'espectadors del 2011 ja és tot un èxit per al Circuit de Catalunya. Després de quatre anys de davallades en el nombre d'espectadors, enguany des del traçat català esperen, si més no, aturar el cop. "Hem fet una estratègia comercial de miracle cada dia. Feia molts anys que teníem descensos constants de l'assistència i crec que aconseguirem frenar la davallada, però no tornar als èxits d'anys anteriors que ens garantirien el futur", assegura el director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià. L'any passat el GP d'Espanya de F-1 va tenir 78.130 espectadors, tot i que perquè la cursa de F-1 no sigui deficitària, és a dir, per equilibrar ingressos i despeses, són necessaris entre 100.000 i 120.000 aficionats.

De fet, el futur de la F-1 a Montmeló passa per l'afluència de públic, ja que la venda d'entrades fa que el traçat català depengui molt menys de les arques públiques.

Per evitar perdre espectadors, el circuit ha apostat pel públic estranger -segons l'Agència Catalana de Turisme, les vendes a l'estranger han pujat un 25%- i per fraccionar el cost de l'entrada. "Tenim països com Anglaterra, Alemanya i França on estem venent més que mai. El que ens falla és l'assistència de públic local", comenta Servià. De fet, el director del circuit destaca que han ajustat al màxim els preus i proposa solucions per als que volen anar al circuit a veure la F-1 en temps de crisi: "Hem estat venent durant molts anys que anar a la Fórmula 1 és caríssim, i amb la crisi, la primera decisió és «Jo no ho puc fer», però després fas la reflexió i pots pensar que hi ha solucions molt econòmiques per venir. La pelouse és baratíssima i s'hi està molt bé. Així que no cal gastar-se els 400 euros d'una tribuna principal si no es pot".

La incertesa, un atractiu

El fet que en les quatre primeres curses del Mundial hi hagi hagut un campió diferent en cadascuna -Button, Alonso, Rosberg i Vettel- fa que un dels atractius de la cursa catalana sigui la incertesa en el resultat final, ja que no hi ha un dominador clar: "Les primeres curses ens han obert una cursa que de ben segur que serà molt més interessant que en els últims anys aquí. Això ha de despertar l'interès. Aquí començarem a marcar el futur del Mundial", conclou Servià.

stats