Esports 29/09/2018

La mallorquina Alba Torrens jugarà les semifinals del Mundial de bàsquet

Espanya es va imposar a la selecció del Canadà (53-68) i s'enfrontarà aquest dissabte a Austràlia

Les espanyoles celebren la victòria contra la selecció del Canadà.

PalmaLa selecció espanyola de bàsquet, liderada per la mallorquina Alba Torrens, jugarà les semifinals del Mundial que es disputa a Tenerife després de derrotar la selecció del Canadà (53-68). Aquest dissabte (21 h) s'enfrontaran a Austràlia, botxí de la Xina (42-83), per un lloc a la final.

Les espanyoles varen donar una lliçó de treball en equip. Després d'un mal inici, varen poder capgirar el marcador. La igualtat va ser una constant durant el segon quart, que va finalitzar amb un lleuger avantatge de les de Lucas Mondelo al marcador (27-29) després de dos tirs lliures de la barcelonina Anna Cruz.

La igualtat es va mantenir fins al tercer quart, sense que cap equip pogués ampliar distàncies en el marcador. Amb Espanya fent molts canvis a les posicions interiors, les canadenques varen ser les que es varen endur un tercer quart (50-47) en què la batalla entre els dos conjunts no cedia.

En els darrers deu minuts de joc, les de Mondelo es varen carregar de coratge i varen obrir forat amb un primer avantatge de cinc punts. L'equip espanyol va entrar en una dinàmica guanyadora que va enfonsar el Canadà amb un parcial de 3 a 21 en el darrer i definitiu quart.

Per altra banda, qui també cercarà un bitllet per a la final serà una sorprenent Bèlgica que ahir va escombrar França (86-65) i que s'enfrontarà a la favorita, els Estats Units, que no va tenir pietat de Nigèria (40-71).