Esports 15/09/2018

Enric Mas destrossa els pronòstics i és virtual subcampió de la Vuelta

Avui se’n disputa la darrera etapa, de 100 quilòmetres, entre Alcorcón i Madrid

L'artenenc en el moment guanyar l'etapa.

PalmaEl mallorquí Enric Mas (Quick Step) és el virtual subcampió de la Vuelta a Espanya, després de guanyar la vintena etapa de la cursa, entre Andorra-Escaldis-Engordany i el coll de la Gallina, de 97,3 quilòmetres, en la qual el britànic Simon Yates (Mitchelton), tercer en meta, es va assegurar el mallot vermell.

Mas, en duel amb el colombià Miguel Ángel López (Astana), es va imposar al cim andorrà amb un temps de 2h.59.30 i, a més, es va col·locar segon en la general. A 23 segons va entrar Simon Yates, que va confirmar la primera posició.

Tots dos varen deixar força enrere l’holandès Steven Kruikswijk, que va travessar la línia de meta a 1 minut i 15 segons, i que ara veu com el podi de la Vuelta queda gairebé impossible, ja que és a 50 segons del colombià López.

Alejandro Valverde es va enfonsar en l’ascens al coll de la Gallina i va cedir 3.09 minuts, de manera que va deixar el segon lloc al mallorquí. Al podi quedaran, per aquest ordre, Yates, Mas i López.

En la seva participació en la Vuelta, l’artanenc quedarà contra tot pronòstic per davant de figures de primer nivell mundial, com és el cas d’Alejandro Valverde, Thibau Pinot i el mateix Nairo Quintana, que era un dels favorits per guanyar la correguda i ha quedat en la vuitena posició.

Sense paraules

Enric Mas va assegurar després de la seva victòria que no tenia “paraules” per definir la seva felicitat.

“Som jove, estic gaudint de la Vuelta i no tenc paraules”, va dir després d’assegurar-se el seu primer podi en una gran per etapes a només 23 anys.

“Ha estat una etapa molt dura. Astana ha fet molt bona feina i Miguel Ángel López ha estat impressionant. Ara el felicitaré en el podi perquè ha estat també tercer en la general”, va dir Mas després d’imposar-se a Superman López en l’esprint entre tots dos pel triomf.

Mas va explicar en meta el moment decisiu de l’etapa, l’atac de Simon Yates, pujant el penúltim port de la jornada, el coll de la Comella, de tercera categoria. “He vist Yates arrencar i, per sort, he tingut forces, perquè ha estat molt dur. Després, com som a casa, coneixia la baixada de la Comella. Hem caçat López i Quintana i tots quatre ens hem entès”, va dir un “contentíssim” Enric Mas.

Darrera etapa

La jornada d’avui, diumenge, la darrera de la Vuelta a Espanya 2018, serà la tradicional passejada per Madrid en honor al guanyador de la cursa, el britànic Simon Yates, que va certificar el seu triomf ahir a Andorra amb l’esmentada ascensió al coll de la Gallina.

Seran 100,9 quilòmetres completament plans entre Alcorcón i la capital d’Espanya amb la meta al passeig de Castellana i el podi a la plaça de Cibeles, que serviran per homenatjar el corredor anglès, sens dubte el millor de la correguda. I, com a colofó, s’espera veure el darrer esprint d’aquesta edició de la gran cursa espanyola per etapes, que és l’habitual cada any en la darrera jornada a Madrid.