Esports 15/02/2020

El Mallorca respira amb una gran victòria contra l'Alabès

El conjunt de Vicente Moreno s'ha imposat per un gol a zero al conjunt basc i surt, momentàniament, de les posicions de descens

J. Genovard
3 min
El 'Cucho' Hernández disputa una pilota contra l'Alabés

PalmaVictòria balsàmica d'un Mallorca que agafa aire després de quatre partits sense conèixer la victòria i surt momentàniament de les posicions de descens. El conjunt de Vicente Moreno ha aconseguit rompre la mala ratxa amb un gran partit, en què la gran solidesa defensiva i l'encert del Cucho Hernández, que ha marcat el seu primer gol com a jugador vermell, han donat el tres punts al conjunt balear. El VAR i la polèmica han estat també protagonistes del partit amb un penal i dos gols anul·lats.

Els de Vicente Moreno no han entrat amb el peu dret en el partit i el conjunt balear no ha aconseguit llevar-se da damunt la pressió de l'Alabès fins passat l'equador de la primera part. A partir d'aquest moment, el Mallorca ha tingut el control del partit i Ante Budimir ha gaudit de la primera gran ocasió per marcar després d'una jugada d'estratègia que ha obligat el porter de l'Alabès a fer una gran aturada per evitar el primer gol del partit.

A la mitja hora de joc i després d'una jugada embarbollada després d'un córner, l'àrbitre ha assenyalat penal a favor del Mallorca per mans d'un dels defenses del conjunt basc. Després d'uns minuts en què el silenci s'ha apoderat de Son Moix mentre el VAR decidia si validar la pena màxima, Salva Sevilla ha llançat el penal, però el porter de l'Alabès n'ha endevinat les intencions i ha evitat el gol.

Després d'uns minuts d'incertesa i en què el penal fallat pesava als jugadors del Mallorca, quan mancaven 3 minuts per al final de la primera part Aleix Febas ha tingut una bona ocasió que Pacheco ha frustrat de nou amb una gran aturada.

Al primer minut de la represa l'Alabès ha tingut la seva primera, i única, gran ocasió del matx. Lucas Pérez, després d'un gran contraatac, s'ha plantat davant la porteria de Manolo Reina, però el davanter gallec no ha aconseguit materialitzar l'ocasió.

En el minut 8 de la segona part, el Mallorca, després d'una gran jugada entre el Cucho Hernández, Takefusa Kubo i Dani Rodríguez, ha marcat el primer gol del partit, però una decisió molt polèmica del VAR ha decidit anul·lar la diana de Dani Rodríguez per una suposada mà del Cucho al començament de la jugada.

Tot i el revés, el Mallorca no ha abaixat els braços i ha continuat assetjant la porteria del conjunt basc. Així, 10 minuts més tard, en el 62, el Cucho Hernández ha marcat el seu primer gol com a jugador vermell i ha posat per davant el conjunt de Vicente Moreno. El Mallorca ha continuat controlant l'enfrontament després del gol i ha pogut neutralitzar les envestides del conjunt basc, que cercava l'empat.

En el minut 88, l'Alabès ha empatat el partit, però l'àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc. Els instants en què el VAR revisava la jugada el silenci ha tornat a apoderar-se de Son Moix, però finalment ha ratificat la decisió de l'àrbitre i el gol no ha pujat al marcador.

Amb aquesta victòria, el Mallorca ha aconseguit rompre una mala dinàmica i surt, de moment, de les posicions de descens, a l'espera dels resultats dels equips de la zona baixa de la taula. Divendres que ve el conjunt de Vicente Moreno viatjarà a Sevilla per enfrontar-se al Betis en un partit clau per allunyar-se de les posicions de risc.

stats