El Madrid s'escapa a la Lliga i deixa el Barça a 16 punts

Els blancs, liderats per Vinícius, superen la Reial Societat a Anoeta (0-2)

X.H.N.
Vinícius celebrant el seu gol a Anoeta amb Rodrigo i Militao.

BarcelonaEl Reial Madrid agafa embranzida a la Lliga. L'equip de Carlo Ancelotti suma la sisena victòria consecutiva a la competició i amplia la distància en relació als seus immediats perseguidors, entre ells, la Reial Societat, a la qual va derrotar a Anoeta per 0 a 2. Amb aquest nou triomf de mèrit, els blancs es col·loquen deu punts per sobre de l'Atlètic de Madrid, vigent campió, i set per sobre del Sevilla, si bé tant els de Simeone com els de Lopetegui tenen un partit pendent. El Barça, fora de posicions europees després de perdre a casa contra el Betis, es queda a 16 punts del seu etern oponent amb un partit menys. Amb quasi una volta disputada a la Lliga, l'objectiu realista dels blaugranes passa per aconseguir una plaça en la pròxima edició de la Champions.

A Sant Sebastià, igual que en el partit intersetmanal contra l'Athletic Club, el Madrid va anar a remolc en molts moments del partit. Tanmateix, els blancs van saber resistir i aguantar la renda favorable, que no va arribar fins a la segona part gràcies a un primer gol de Vinícius Jr. (minut 47). A la primera meitat, van dominar la situació des dels primers minuts fins a la lesió de Karim Benzema, que va demanar el canvi per una punxada als isquiotibials que molt probablement l'apartarà del derbi del cap de setmana que ve amb l'Atlètic. Sense el davanter francès, la Reial Societat va créixer en intensitat i va rondar l'1-0 en un parell d'accions que Isak i Sörloth no van materialitzar. El públic d'Anoeta va acabar el primer parcial molt empipat amb l'àrbitre, Gil Manzano, que va deixar d'assenyalar un penal per mans de Casemiro. El VAR va deixar jugar.

A la segona part, una gran jugada entre Luka Jovic, que va substituir el lesionat Benzema, i Vinícius va convertir-se en el 0-1 poc després de la sortida de vestidors. L'extrem brasiler, criticat en cursos precedents per la seva falta de gol, ja porta 10 dianes a la Lliga, una més que Juanmi (Betis), dues més que Memphis (Barça) i dues menys que Benzema. Reforçat per la superioritat al marcador, el Madrid va trigar poc a trobar el gol de la sentència, obra de Jovic al minut 56. L'ariet serbi va aprofitar un córner rebutjat per Militão per celebrar la seva primera diana d'aquesta temporada. De moment, Ancelotti prefereix que sigui ell i no Mariano el primer refresc de Benzema a la davantera. Després del 0-2, el líder de la Lliga es va limitar a contemporitzar contra una Reial Societat inofensiva i que acumula la segona derrota seguida.

Ensopegada de l'Atlètic de Madrid

El Madrid s'escapa a la Lliga gràcies als problemes que afecten el Barça des de l'estiu, però també al mal moment que travessa l'Atlètic de Madrid. Els de Simeone van tornar a fallar a la Lliga en un partit en què ningú no s'ho esperava: a casa contra un equip d'acabat d'ascendir, el Mallorca. Els locals es van avançar al minut 68 gràcies a una diana de Mateus Cunha, però van malbaratar l'avantatge als minuts finals, en què Russo i l'exblaugrana Kubo van situar l'1-2 definitiu. El Wanda Metropolitano, que en els prolegòmens va homenatjar Almudena Grandes, va reaccionar a la sorprenent desfeta amb xiulets pocs dies abans que l'equip es jugui el coll a la Champions amb un partit a Porto. Els matalassers no depenen de si mateixos i, a banda de guanyar en terres portugueses, necessiten que el Liverpool, ja classificat, empati contra el Milan o el derroti.