Futbol

El Madrid no es deixa enredar pel Granada i manté la lluita pel títol

Els de Zidane segueixen a dos punts de l’Atlètic quan falten dos partits (1-4)

Martí Molina
El migcampista croat Luka Modric va marcar el primer gol del Reial Madrid ahir al Nuevo Los Cármenes contra el Granada.

BarcelonaEl Reial Madrid va fer els deures ahir a Granada, de manera que manté el pols amb l’Atlètic de Madrid pel títol de Lliga (1-4) i relega el Barça a la tercera posició. L’equip de Zidane no va fer un partit brillant, però sí solvent, contra un rival que ja no s’hi juga res en les últimes jornades de la competició. Els gols de Modric, al quart d’hora, i de Rodrygo, al límit del descans, van encarrilar un matx que s’hauria pogut complicar per al Madrid a la segona part quan Molina va retallar distàncies per als andalusos al minut 71. Però la reacció visitant, certificada amb els gols consecutius d’Odriozola i Benzema (75 i 76), va evitar la sorpresa.

Era un partit trampa per al Madrid, que viatjava a Granada amb sis baixes a la defensa i que estava obligat a guanyar després que l’Atlètic de Madrid sumés dimecres els tres punts. A més, el Granada tenia l’aval d’haver guanyat al Camp Nou fa quinze dies. Però aquesta vegada l’equip de Diego Martínez, que no va disposar de gaires arribades però sí clares, no va tenir la sort de cara. Després de retallar distàncies i amb vint minuts al davant, el Granada es va bolcar a l’atac i el Madrid va aprofitar dos contraatacs consecutius per matar el partit, un dels quals aprofitant un error del porter Rui Silva, que va mesurar malament en la sortida.

Només queden dues jornades i els blancs tenen només dos punts menys que el seu rival ciutadà (80 a 78). En canvi, el Barça, amb 76, està virtualment descartat per aspirar a una de les Lligues més igualades dels últims anys.

Triomf del Vila-real a Pucela

De la resta de partits d’ahir, el Vila-real va derrotar el Valladolid a domicili (0-2), un marcador que permet al conjunt groguet seguir lluitant per garantir-se una plaça a la pròxima edició de l’Europa League. Els gols de Gerard Moreno i Étienne Capoue van servir per derrotar el conjunt de Pucela, que es manté en zona de descens. D’altra banda, l’Eibar, cuer de Primera, tan sols va sumar un punt contra el Betis (1-1), i queda a tres punts de la salvació. Els andalusos, en canvi, mantenen el pols per jugar a Europa el curs vinent.