FUTBOL
Esports 20/10/2018

El Madrid s’enfonsa i deixa Lopetegui contra les cordes

El Llevant s’emporta els tres punts d’un Bernabéu que acomiada el seu equip amb xiulets

T.p.
2 min
El Llevant dona el primer cop i va guanyant 0-2 al Bernabéu

BarcelonaDurant vuit hores el Reial Madrid va topar contra defenses, porters, pals, travessers o la manca de punteria. 481 minuts sense marcar un gol, la segona pitjor ratxa en la història del club blanc sense aconseguir fer cridar els seus aficionats amb un gol. La temporada en què Cristiano Ronaldo ha fet les maletes, plenes de gols, per marxar a Torí, l’equip de Julen Lopetegui va encadenar el cinquè partit consecutiu sense guanyar i va arribar als 481 minuts sense marcar un gol. I quan Marcelo va aconseguir-ho no va servir per evitar el triomf del Llevant (1-2).

Vuit hores jugant. Les hores que pot treballar cada dia un soci del Madrid, d’aquells que es troben envoltats per turistes a les graderies del Bernabéu. Un soci de la vella escola, amb mocador blanc per estirar les orelles dels seus, mentre els turistes fan fotografies a un marcador sorprenent. Només un cop en tota la seva història el Llevant havia guanyat al Bernabéu, però als 15 minuts de joc ja guanyava per 0-2 gràcies a dues errades de Varane. Primer, el defensa francès va perdre de vista Morales, que li va guanyar l’esquena per batre Courtois. I després cometent un penal, xiulat amb el VAR, que Roger Martí no va fallar. Morales i Roger, dos companys d’aventures que no fa tant jugaven plegats al filial del Llevant a Segona B, deixaven contra les cordes un Lopetegui xiulat per un estadi que no paeix bé les derrotes.

Reunió amb Florentino

Vuit hores sense marcar que han canviat les cares de Florentino, un president que vuit hores de joc abans creia que Lopetegui era l’entrenador ideal. Però després de caure al camp del Sevilla tot va començar a canviar. I les últimes ensopegades han deixat Lopetegui tocat. El tècnic va reunir-se amb Florentino després del partit i, de moment, seguirà. Però tot canviaria si punxa contra el Viktoria Plzen i cau al Camp Nou. “Tinc més força que mai, només penso a seguir treballant”, va dir Lopetegui, que té el suport dels jugadors. “Estem a mort amb Lopetegui”, va dir Ceballos. Però no són els jugadors els que decideixen el futur d’un tècnic que va veure com el seu equip xutava quatre cops contra els pals, incapaç de superar Oier, el porter basc que va passar pel Barça fa anys.

Lopetegui havia donat la titularitat a Mariano per rebre un Llevant en ratxa, apostant per una davantera diferent amb el davanter de Premià acompanyat de Marco Asensio i Lucas Vázquez. Marcelo va estirar l’equip pel lateral, amb Odriozola jugant al lateral dret per la baixa de Carvajal, però el Madrid no va saber defensar els atacs verticals valencians. “Hem xutat 30 cops a porteria, el resultat és molt injust”, es queixava Lopetegui. “Les sensacions són molt dolentes, cal reflexionar. No podem estar tants partits sense guanyar”, afegia Ceballos. El Madrid, sense gol i amb una defensa poc sòlida, viu una crisi golejadora mai vista des dels anys 80. I Florentino, des de la llotja, ja medita noms per ocupar la banqueta si la setmana acaba encara pitjor.

stats