Supercopa d'Europa
Esports 12/08/2014

El Madrid busca el primer títol a casa de Bale

Els blancs juguen la Supercopa d'Europa a Cardiff contra el Sevilla (20.45 h, TV3, La1) en un partit que servirà perquè Kroos i James debutin

Martí Molina
3 min

BarcelonaA falta de dues setmanes perquè comenci la Lliga, i amb alguns dels cracs en fase de preparació, el Reial Madrid es juga aquest dimarts al vespre el primer títol de la temporada. El conjunt blanc, que entrena Carlo Ancelotti, es disputa la Supercopa d'Europa contra el Sevilla. El Campió d'Europa es veu les cares amb el guanyador de l'Europa League (20.45 h, TV3, La1).

Aquesta competició, que inicalment es disputava a dos partits –entre el guanyador de la Copa d'Europa i el de la Recopa– va passar a jugar-se a partit únic a partir del 1998. Amb la desaparició de la competició que enfrontava els campions de Copa, la Supercopa europea era un duel entre el vencedor de la Champions i el de l'Europa League, sempre a l'estadi Lluis II de Mònaco.

L'any passat, per primera vegada, el partit va canviar d'escenari i va traslladar-se a Praga. Aquest cop, la ciutat escollida és Cardiff, precisament la localitat natal de Gareth Bale, una de les estrelles del Reial Madrid, teòric favorit malgrat que l'estadística dels darrers anys els sigui desfavorable.

Però amb estadística o sense, els de Carlo Ancelotti hauran de superar un contratemps important en forma de preparació física, ja que molts de les estrelles encara duen pocs entrenaments a les cames després de les vacances d'estiu. És el cas de James Rodríguez i Toni Kroos, dos dels grans fitxatges de l'estiu que ni tan sols han pogut disputar cap minut encara ja que s'han incorporat tard a la feina pel Mundial del Brasil –on tots dos van brillar amb les seleccions respectives–. Aquest vespre, si no hi ha cap sorpresa, seran a l'equip titular.

Però tampoc estan del tot en forma homes com Cristiano Ronaldo, que va començar la pretemporada lesionat al genoll i que tot just va poder disputar uns minuts en la derrota del Reial Madrid contra el Manchester United en el darrer compromís de la gira nord-americana. Malgrat això, el portuguès ha millorat i també serà entre els onze escollits.

Encara que les mirades estaran fixades en Iker Casillas, el porter que ha estat novament a la corda fluixa per abandonar el club i que serà entre els onze jugadors escollits per Ancelotti. Amb l'arribada de Keylor Navas i el comiat de Diego Lóez, el jugador de Móstoles necessita demostrar que segueix sent el candidat principal a defensar la porteria. L'error a la final de la Champions –que va estar a punt de costar el títol als blancs– i un Mundial més aviat pobre han alimentat encara més els dubtes al seu voltant. Per tant, el partit d'aquest vespre a Cardiff pot ser una prova de foc que condicioni la titularitat a la Lliga.

En el capítol de baixes, l'única és la de Jesé Rodríguez, per lesió, mentre que Xabi Alonso es perd el partit per sanció ja que no va prosperar el recurs a la UEFA.

Al Sevilla, el jugador que arriba amb menys rodatge és Bacca, que només ha jugat 45 minuts aquesta pretemporada, el passat divendres contra el Còrdova, tot i que va demostrar que seguia tenint olfacte golejador amb una de les dianes de l'equip. Però tot i això, l'entrenador Unai Emery pot decidir no jugar-se-la i deixar lloc al gallec Iago Aspas. Aquest és el seu principal dubte, conjuntament amb la posició d'extrem dret, que es repartiran o bé Reyes o Aleix Vidal.

El Sevilla ha viatjat amb la il·lusió de sumar un nou títol continental, el que seria el seu cinquè al palmarès. A més a més, els andalusos poden presumir de tenir molta efectivitat en les finals a partit únic, ja que fins ara n'han guanyat quatre de les cinc disputades els darrers anys: tres a l'Europa League i una a la Supercopa d'Europa. Això sí, l'única derrota va arribar el 2007 –a la Supercopa– contra el Milan que aleshores entrenava curiosament Carlo Ancelotti. Va ser una final de tràgic record per als andalusos, ja que l'equip entrenat per Juande Ramos havia perdut tres dies abans Antonio Puerta, mort sobtadament.

stats