BARÇA
Esports 02/04/2016

Luis Enrique: "El clàssic ja no existeix. Cal pensar en la Champions"

L'entrenador assegura que no li generava "res especial" perdre el dia de l'homenatge a Johan Cruyff

M.m.
2 min
Luis Enrique dóna indicacions durant el clàssic

BarcelonaLuis Enrique afronta tres dies importantíssims. Després de la derrota en el clàssic, ha de "corregir els errors, recuperar anímicament els jugadors i pensar en el rival del dimarts". Per això, l'entrenador asturià sentencia, només uns minuts després d'acabar el partit contra el Reial Madrid: "Per a mi, el clàssic ja no existeix. No hi ha dolor. Cal pensar en la Champions".

El tècnic marxa amb un regust amarg. No només per la derrota, sinó també perquè considera que l'equip ha fet molt bé la feina excepte "en 10 o 15 minuts de la segona part" en què els blaugranes han "perdut el control". "La pilota ha estat nostra i hem generat ocasions de gol a la primera part, però el futbol és així de capriciós". Per a l'asturià, el que realment ha fet "mal" ha estat el gol de l'empat de Benzema. "A la segona part el Madrid s'ha tancat al darrere i ha trobat les transicions que buscava. Els gols arriben en pilotes que no acostumem a perdre. Així és el futbol, cal assumir-ho".

L'entrenador del Barça no vol buscar excuses. Evita parlar de l'àrbitre –diu que els clàssics són partits "difícils perquè hi ha mota tensió"– i tampoc vol justificar la falta d'encert o un estat físic insuficient pels compromisos de seleccions. "Són coses que no es poden controlar". "Estem a tocar del final de temporada. És la part més bonica i sabem que ens costarà. Seguim líders i hem de pensar que la Lliga la guanya els més regular, que ara mateix som nosaltres".

Luis Enrique diu que no li genera "res especial" perdre el dia de l'homenatge a Cruyff. En canvi, sí que ho lamenta el capità, Andrés Iniesta. "És una llàstima perquè aquest dia tots pensàvem en ell", assegura.

Analitzant la derrota, Iniesta diu que no era un problema "físic sinó un conjunt de coses". "Amb l'1-0 ens ha faltat més control, més posicionament. Ens han atrapat en molts contraatacs. No hem sabut llegir el tram final del partit però seguim en una posició privilegiada a la Lliga".

stats