Luis Enrique, Guardiola i Zidane, candidats al The Best

La FIFA ha desvelat la llista de 10 candidats al premi al millor tècnic del 2016

M.m.
Luis Enrique, Guardiola i Zidane, candidats al 'The Best' entrenador

BarcelonaLuis Enrique, Pep Guardiola o Zinedine Zidane són els candidats a guanyar el premi al millor entrenador de l'any que atorga la FIFA. El guardó, anomenat The Best, es lliurarà durant la gala de finals d'any en què també es coneixerà el millor futbolista del 2016, segons l'òrgan rector del futbol mundial.

La FIFA ha desvelat la llista de 10 candidats. Luis Enrique, guanyador de la Lliga i la Copa amb el Barça, n'és un dels aspirants. També hi ha Pep Guardiola, campió de la Bundesliga i la Copa amb el Bayern Munic. O Zinedine Zidane, entrenador que va guanyar la Champions i la Supercopa d'Europa amb el Reial Madrid.

Un altre dels candidats amb números per guanyar el premi és Fernando Santos, que va conduir Portugal a guanyar la seva primera Eurocopa de la història, o Claudio Ranieri, tècnic que va aconseguir la Premier League amb el Leicester.

Completen la llista entrenadors com Didier Deschamps, seleccionador de França i finalista de l'Europeu; Chris Coleman, el seleccionador que va portar Gal·les fins a les semifinals de l'Eurocopa; Diego Simeone, subcampió de la Champions amb l'Atlètic de Madrid; Jürgen Klopp, que va portar el Liverpool a la final de l'Europa League, i Mauricio Pocchettino, que va classificar el Tottenham per a la Champions.

Després que la FIFA i 'France Football' trenquessin l'aliança, la FIFA ha decidit renovar el seu propi premi. D'aquesta manera, la revista francesa lliurarà en solitari la Pilota d'Or, mentre que l'ens futbolístic designarà el millor jugador, jugadora, entrenador i entrenadora de l'any en curs. El guardó s'anomenava antigament FIFA World Player, però aquesta vegada canvia de nom i passa a dir-se The Best.