BARÇA
Esports 26/01/2016

Luis Enrique aposta per la renovació de Neymar

L'entrenador del Barça considera que el brasiler ampliarà el seu contracte amb el club i adverteix del desgast de l'equip per l'acumulació de partits

Martí Molina
2 min
Luis Enrique, a la Ciutat Esportiva del Barça / FCB

Sant Joan DespíLuis Enrique està convençut que Neymar renovarà el seu contracte amb el Barça. L'entrenador blaugrana ha apostat per la continuïtat del brasiler en la conferència de premsa prèvia al partit de Copa contra l'Athletic Club, on el Barça es juga el pas a les semifinals.

"Si renovarà Neymar? Jo crec que sí", ha contestat Luis Enrique, preguntat per un dels temes més destacats que hi ha sobre la taula al club blaugrana. El brasiler, que no va poder jugar a Màlaga per lesió, serà present al Camp Nou aquest dimecres per jugar contra l'equip basc. "Neymar està bé, en perfecte estat. No hi ha cap risc", aclaria l'asturià.

El Barça rebrà l'Athletic amb un resultat favorable (1-2) de l'anada. Això, però, no ha de despistar l'equip. "Per part dels jugadors, de l''staff'... no hi ha cap mena de confiança. Sabem la dificultat del partit. L'eliminatòria està oberta i ho hauria estat encara que l'Athletic no hagués marcat el 1-2 als últims minuts", explica Luis Enrique, que s'espera "el mateix Athletic que a l'anada, fins i tot més perillós pel resultat, ja que el 0-0 no els serveix". En definitiva, una eliminatòria encara per decidir".

Sergio Busquets, Arda Turan i Andrés Iniesta no han pogut entrenar-se amb normalitat per culpa d'un procés febril i són dubte fins a última hora. "Demà [dimecres] veurem com estan", comentava l'entrenador. Al matí Luis Enrique donarà la llista de convocats i els futbolistes estan citats a l'estadi a les vuit del vespre per preparar-se de cara al partit (21.30 h).

El Barça porta una ratxa de 24 partits sense perdre –l'última derrota va ser contra el Sevilla, per 2-1, el 3 d'octubre–, però, a canvi, acumula molts partits de forma consecutiva. "Aquesta ratxa demostra que l'equip està a un nivell regular. Però ara comença la part decisiva de la temporada", reconeix l'entrenador, conscient del desgast físic que ha suposat el viatge al Japó per disputar el Mundial de Clubs o els derbis contra l'Espanyol i els enfrontaments contra l'Athletic d'aquest gener. Ara s'hi afegirà el tercer partit contra els bascos i l'enfrontament contra l'Atlètic de Madrid. "Sí que em preocupa el desgast del partit de demà [dimecres]. Em preocupa que portem molts partits, molts minuts. Veig l'equip bé, però sí que em preocupa".

L'entrenador no té previst fer gaires rotacions, almenys de forma generalitzada. "L'únic partit clau a la Copa és aquest. La resta, vés a saber què pot passar". Tot i que reconeix que, per aquesta acumulació de partits, es veuran els principals equips perdent més punts d'aquí a final de temporada. "Seguirem fallant, sens dubte, perquè els jugadors no són màquines".

stats