CONFLICTE LABORAL
Esports 16/09/2011

El locaut de la NBA entra en un carreró sense sortida

àlex Gozalbo
2 min
Derek Fisher, base dels Lakers i president de l'associació de jugadors de la NBA.

BarcelonaLa data prevista per a l'inici de la NBA, l'1 de novembre, trontolla més que mai. Jugadors i propietaris no van arribar dimarts a cap acord per desbloquejar el locaut (tancament patronal) i la situació s'enreda cada vegada més.

Si la situació no fa un gir en els pròxims dies, serà impossible mantenir les dates previstes. La pretemporada, per exemple, s'hauria d'iniciar d'aquí un parell de setmanes. Els primers partits amistosos estan planificats per al diumenge 9 d'octubre, quan els Memphis Grizzlies de Marc Gasol haurien de jugar contra els Orlando Magic; els Minnesota Timberwolves de Ricky Rubio, contra els Detroit Pistons, i Los Angeles Lakers de Pau Gasol, contra els Golden State Warriors.

El marge de maniobra és cada vegada més petit, i, si l'acord no és imminent, la temporada de la NBA podria quedar mutilada i reduir el nombre de partits, tal com va passar la campanya 1998-1999.

Abans de la decisiva reunió de dimarts, els principals analistes de la NBA confiaven en un acord. Chris Sheridan, un periodista que va abandonar l'ESPN per obrir la seva pròpia pàgina web, parlava d'una "corba d'optimisme", mentre que la majoria de mitjans de comunicació nord-americans es feien ressò d'un SMS que Derek Fisher, base dels Lakers i president de l'associació de jugadors, va enviar als jugadors, a qui demanava que es mantinguessin en forma per si la temporada 2011-2012 començava puntual. Després de la trobada, l'acord sembla poc probable.

Derek Fisher assegura que, després de la reunió de dimarts, les desavinences s'han de buscar entre els propietaris dels equips i no entre equips i jugadors. El president de l'associació de jugadors de la NBA ho explica: "Els propietaris no es van posar d'acord en punts específics de la nostra oferta i, per tant, ara el conflicte el tenen entre ells".

Imitar les passes de la NFL

L'última tàctica dels jugadors de la NBA per intentar arribar a un acord és imitar els passos que fa uns mesos van fer els seus companys de la NFL, la lliga de futbol americà.

L'associació de jugadors pretén optar ara per la desertificació, un pas legal a través del qual el sindicat es transformaria en una associació gremial, circumstància que permetria als esportistes denunciar la NBA.

DeMaurice Smith, director executiu de l'associació de jugadors de la NFL, va parlar ahir amb els professionals de la NBA, que són a Las Vegas buscant possibles solucions.

stats