L'HÈRNIA DISCAL DEL TÈCNIC
Esports 06/03/2011

De l'habitació 712 a la banqueta de l'estadi

Era el minut 20 de partit quan el tècnic del Barça es va aixecar per primer cop a donar indicacions. A Messi. I l'estadi va aplaudir el tècnic, que hores després ja era de tornada a l'Hospital Dexeus.

Toni Padilla / Martí Molina
3 min
MÉS ACTIU QUE A VALÈNCIA El tècnic del Barça va sortir més de la banqueta que en  el partit a Mestalla, on  els dolors per l'hèrnia, diuen, eren insuportables.

Barcelona."Jo li deia que si volia, m'aixecava jo a donar indicacions. Però ell em deia que ja ho feia ell", comentava amb una rialla a la boca Tito Vilanova en la roda de premsa posterior al triomf sobre el Saragossa.

Sí, finalment Guardiola va ser a la banqueta del Camp Nou. En despertar-se per segona nit consecutiva a l'habitació 712 de l'Hospital Dexeus de Barcelona, es donava gairebé per fet que el tècnic de Santpedor no podria ser al capdavant de l'equip davant dels aragonesos. Però a mig matí, els metges que cuiden de Guardiola, encapçalats per l'expert en traumatologia Enric Cáceres, van constatar que el tractament farmacològic que havia rebut el tècnic ha fet efectes i que l'esquena de Guardiola havia millorat molt. Després de consultar-lo, és va acordar que l'entrenador del Barça es desplaçaria fins al Camp Nou directament des de la Dexeus (què és al costat), i després del partit tornaria a la seva habitació per acabar de recuperar-se d'aquesta hèrnia discal que l'obligarà a ser sotmès a tractaments durant prou temps, però que a hores d'ara, no farà passar el tècnic per la sala d'operacions.

Guardiola, però, no va oferir la roda de premsa posterior al partit, honor que va recaure en Tito Vilanova, que ja havia parlat a la prèvia. El segon entrenador del Barça, però, va reconèixer que Guardiola està ja molt millorat. "L'he vist molt millor que a València. Llavors, a més, no sabíem exactament què tenia i ell patia molt. Avui l'he vist millor". I en preguntar-li sobre si Guardiola podrà ser a la banqueta dimarts contra l'Arsenal, Vilanova va ser prou clar. "Bé, si hi ha pogut ser amb el Saragossa, doncs suposo que podrà ser davant de l'Arsenal, però dependrà del que diguin els metges".

Ovació de l'estadi

Després d'anar directament de l'aeroport del Prat a la Dexeus després del partit a València, Guardiola ha viscut uns dies estranys en què ha arribat a preparar certs aspectes del partit a l'hospital amb Vilanova, que el va anar a visitar ahir.

Vilanova venia a admetre ahir que és difícil controlar al tècnic. Malgrat que ell s'oferia a donar indicacions per evitar que Guardiola forcés l'esquena, el de Santpedor no va poder estar-se els 90 minuts quiet a la seva cadira de la banqueta. Com a Mestalla, va ser el tècnic visitant Javier Aguirre qui va acostar-se a saludar el català conscient que aquest està patint de valent de l'esquena, i que ahir no passava res si Guardiola alterava el costum de ser sempre el primer quan és el tècnic amfitrió al Camp Nou.

Als 20 minuts de joc, quan el Barça dominava però no aconseguia xutar, Guardiola es va aixecar per primer cop a donar indicacions, concretament a Lionel Messi. Si normalment Guardiola es passa gran part del matx dret, ahir va trigar 20 minuts a aixecar-se, sense gestos de dolor. L'estadi, en veure Guardiola sortint del cau, va premiar-lo amb una ovació espontània. Durant els primers 45 minuts, Guardiola només s'aixecaria una vegada més, quan en veure com l'equip necessitava arreglar alguns detalls va demanar als seus que passessin a jugar amb línia de tres a darrere.

Amb uns papers a les mans i un bolígraf amb què apuntava coses, i amb Vilanova aixecant-se de tant en tant per donar indicacions, Guardiola va demostrar de nou que "és difícil que s'estigui quiet", com bromejava Xavi Hernàndez a la fi del partit. "Està millor que a València. Allà ens va fer patir", comentava també rialler Dani Alves.

Bromes que venien a ser el millor símptoma que l'hèrnia discal de Guardiola, de moment, només ha aconseguit que el tècnic català es perdi algunes rodes de premsa i alguns entrenaments. De partits, cap. Va ser a València malgrat que el metge Ricard Pruna li aconsellava que tocava descansar per evitar mals més importants. "Sí, dimecres estava fotudet", admetia Alves. Però Guardiola va voler ser-hi, i en va pagar les conseqüències. Dos dies de descans, però, han estat suficients perquè la seva esquena millori. "En Pep és un gran professional i sempre vol ser-hi, és així", comentava Víctor Valdés, que ahir va tornar a la porteria després d'uns dies lesionat.

Així, quan Vilanova acabava de parlar i els jugadors encara eren a la zona mixta de l'estadi, Guardiola abandonava el Camp Nou per tornar a l'hospital, on s'estarà com a mínim durant aquest diumenge. La seva evolució, ara favorable, dictaminarà si demà pot oferir la roda de premsa prèvia al matx de l'Arsenal. La UEFA sempre obliga a una roda de premsa del tècnic i d'algun jugador, però la baixa mèdica podria excusar el tècnic de Santpedor de fer-la. Ara, ja ningú dubta que Guardiola serà dimarts al camp. Ahir, a l'habitació 712, de ben segur ja pensava en l'Arsenal.

stats