Alpinisme
Esports 14/05/2014

L'expedició 'Manaslu 2013' presenta el documental del viatge de cinc mesos per l'Himalaia

Pere Herms i Raül Corominas, els alpinistes que van intentar escalar el Manaslu l'any passat, ja tenen enllestit el documental 'Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres'

Martí Molina
1 min

Barcelona'Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres' és el títol del documental que narra el viatge de Pere Herms i Raül Corominas, dos alpinistes catalans que van intentar escalar el Manaslu l'any passat. Els dos expedicionaris, que durant cinc mesos van estar a l'Himalaia (primer fent un 'trekking' d'aclimatació i després intentant pujar al cim) han fet la presentació oficial d'un documental que ha estat seleccionat als festivals de Trento i de Torelló, i que s'emetrà per Televisió de Catalunya a la tardor.

Herms i Coromines van fer un viatge de cinc mesos, el 2013, per intentar assolir el cim d'un dels 'catorze vuitmils' que hi ha al planeta. Després d'un viatge d'aclimatació per l'Himalaia, que va allargar-se uns tres mesos, els alpinistes van arribar al peu de la muntanya, de 8.156 metres, on s'hi van estar cinquanta dies, intentant sense èxit arribar al cim. "Ens vam quedar a 7.500", lamenta Pere Herms.

"Al vídeo, deixem clar d'entrada que no hem aconseguit fer el cim. Volem que la gent no estigui pendent de si pugem o no la muntanya, sinó que gaudeixi del viatge igual que ho vam fer nosaltres", diu Herms, que conjuntament amb el seu company de viatge han elaborat un documental de 80 minuts de durada.

L'acte de presentació, reservat exclusivament a familiars, amics i patrocinadors de l'expedició, s'ha fet a l'Antiga Fàbrica Damm. A banda de l'emissió que farà TVC, Pere Herms i Raül Corominas també tenen previst projectar el documental arreu de Catalunya.

stats