Espanyol
Esports 25/03/2014

L'Espanyol derrota el Màlaga a cavalcades (1-2)

Pizzi, a un quart d'hora del final, desfà l'empat en un contraatac precís i deixa l'Espanyol amb 40 punts, pletòric abans del derbi

Natalia Arroyo
2 min
Pizzi celebra amb Stuani i Víctor Sánchez l'1-2 contra el Màlaga

BarcelonaUn Espanyol intens i ràpid ha aconseguit un importantíssim triomf a la Rosaleda davant el Màlaga (1-2), gràcies a un gol de Pizzi a un quart d'hora del final després d'un contraatac precís conduït per Sergio García. El portuguès, peça clau durant tot el partit, ha desfet l'empat poc abans que el conjunt andalús es quedés amb un home menys per la doble amonestació de Pablo Pérez. La victòria deixa l'Espanyol amb 40 punts, a dos dels simbòlics 42 i 12 per sobre del descens quan falten 8 jornades per acabar el campionat. "La victòria és important. La salvació està gairebé feta però matemàticament no està tot dit encara. És un pas important. Hem de seguir així i després ja veurem a què podem aspirar", ha declarat Sergio García al final del matx.

El capità de l'Espanyol, que aquest dimarts ha actuat com a segon punta per darrere de Jhon Córdoba, encarregat de barallar-se amb els centrals, ha obert el marcador després d'un inici força dinàmic, amb ocasions a totes dues porteries. Però l'Espanyol, després d'una combinació àgil entre Sergio García i Stuani, ha fet el 0-1, amb un xut fregant l'escaire del de Bon Pastor.

Però l'alegria ha durat ben poc als blanc-i-blaus perquè, en la següent acció, el Màlaga ha respost amb l'1-1 en una acció que hauria d'haver quedat invalidada per fora de joc. Pablo Pérez, dos metres per darrere dels centrals periquitos, ha rebut una pilota interior i ha afusellat Kiko Casilla.

En la segona meitat, i fruit de la fatiga acumulada després d'haver jugat fa tres dies, s'ha seguit veient un partit obert, amb alternatives, d'àrea a àrea. El Màlaga intentava portar el pes del partit, mentre que l'Espanyol colpejava amb contraatacs. L'equip d'Aguirre ha sigut el més llest en aquest escenari d'anar i venir, poderós en la carrera. Els homes de Javier Aguirre, després d'algun avís de Stuani i Córdoba, ha trobat l'1-2 en un rapidíssim contraatac conduït per Sergio García i culminat per Pizzi amb una definició ajustada al pal. En una acció desproporcionada, Pablo Pérez ha provocat la segona groga, que li ha fet merèixer l'expulsió.

Amb un home més, l'Espanyol ha pogut mantenir l'avantatge (i fins i tot ampliar-lo) i confirmar els tres punts que el deixen pràcticament amb la permanència assegurada. Javier Aguirre, de fet, admet que el triomf "dóna un marge de maniobra ampli per anar al derbi a guanyar".

stats