FUTBOL
Esports 11/03/2014

L'Atlètic lluitarà per fer història davant d'un enigmàtic Milan

Els del 'Cholo' tenen, davant del Milan (20:45h/La 1,TV3), la oportunitat de disputar uns quarts de final de Champions 17 anys després

Ara / Efe
3 min
Diego Costa celebra un gol amb l'Atlètic de Madrid

Barcelona / MadridEl Milan arriba al Calderón per desafiar (20:45h/La 1,TV3) la gran temporada que està duent a terme l'Atlètic de Madrid, a qui intentarà fer fora de la Champions. L'equip italià haurà de capgirar una eliminatòria que va posar de cara l'equip de Simeone al partit d'anada –l'Atlètic es va endur la victòria per 0-1 amb gol de Diego Costa–. El partit promet emoció durant els 90 minuts de joc, amb un conjunt italià que vol seguir viu a la única competició en la que encara té opcions de proclamar-se campió.

L'Atlètic de Madrid es farà fort a un Calderón que vol seguir somiant a Europa. L'equip madrileny fa 17 anys que no arriba als quarts de final de la Lliga de Campions. El darrer cop, la temporada 96-97, Diego Pablo Simeone lluïa el '14' al centre del camp de l'equip que entra en aquests moments.

El 'Cholo', tot i tenir encarrilada l'eliminatòria, no es fia gens del seu adversari, tot i estar fent una més que gris temporada. Ni el 0-1 de l'anada a San Siro, on els locals van tenir serioses dificultats en el primer temps, provoca excés de confiança en l'Atlètic, conscient que encara queda molt per disputar-se i alertat per l'experiència i la qualitat dels jugadors del Milan.

Tampoc els números relaxen l'Atlètic, per molt favorables que siguin. Només ha perdut cinc dels seus 44 partits oficials d'aquest curs, un només al Vicente Calderón, a més de no haver cedit ni una victòria en la present edició de la Lliga de Campions, amb sis triomfs i un empat entre la fase de grups i l'anada dels vuitens de final.

Tot i l'optimisme de la situació, l'Atlètic es conscient que davant seu hi ha un equip que ha guanyat set Copes d'Europa, amb jugadors a les seves files com Kaká, Mario Balotelli o Adel Taarabt, que tanta inquietud va generar l'Atlètic en el primer temps a San Siro.

L'equip del 'Cholo' arriba a la cita amb dos resultats reconfortants que el mantenen en la lluita pel campionat de Lliga: el 2-2 en el derbi contra el Reial Madrid i el 0-2 de dissabte passat a Vigo, on jugadors importants com David Villa, Diego Ribas i José Sosa van reivindicar el seu paper i les seves capacitats ofensives dins l'equip.

Tot i que en el darrer partit de lliga Simeone va introduir diversos canvis en el seu equip inicial, es preveu que el tècnic argentí utilitzi l'onze més utilitzat en els últims temps. David Villa, que va marcar dos gols a Balaídos, o Raúl García es disputaran un lloc als onze homes que començaran el partit sobre la gespa del Calderón. L'entrenador de l'Atlètic podria posar especial èmfasi en el centre del camp, fet que considera clau per controlar el Milan i fer-se amb la possessió de la pilota.

Aquí formaran Gabi Fernández i Mario Suárez, amb Arda Turan i Koke Resurrecció en els costats, si el tècnic no inclou alguna variant per rebre l'equip italià. A dalt torna Diego Costa, que va complir sanció davant el Celta, i enrere jugaran Juanfran Torres, Joao Miranda, Diego Godín i Filipe Luis, la línia de quatre més habitual. La porteria serà per Thibaut Courtois, protagonista incontestable en l'anada i un dels pilars de l'equip aquesta temporada.

L'equip que entrena l'holandès i exjugador Clarence Seedorf arriba amb una vocació ofensiva necessària per ficar-se dins de l'eliminatòria a Madrid. Però el problema és que el Milan se li ha oblidat el que és el gol, ja que no ha marcat en tres dels últims quatre partits.

Per això, en l'últim matx de lliga, contra l'Udinese, en què va patir una derrota per 1-0, Seedorf va deixar a la banqueta a Mario Balotelli perquè es recuperés totalment de la seva lesió a l'esquena, de manera que 'Super Mario' descansat, i s'espera que recuperat, estarà a la gespa del Calderón com a únic punta, davant del marroquí Adel Taarabt, el brasiler Kaká i Andrea Poli.

stats