04/06/2022

Laporta i la família

2 min
Rafa Yuste i Joan Laporta mirant-se a la llotja del Camp Nou.

BarcelonaL'octubre de l'any passat, Ferran Reverter, llavors CEO del Barça, va assegurar en una llarga exposició davant els mitjans que la situació del club era catastròfica per culpa de la nefasta gestió de Josep Maria Bartomeu. Va anunciar mesures al respecte i va dir que hi havia un pla de viabilitat econòmica. Quatre mesos després, al febrer, va dimitir. Ningú ha ocupat el seu lloc al club i Joan Laporta va afirmar poc després que l'entitat s'havia de gestionar com una empresa familiar. Falten dotze dies perquè se celebri una assemblea extraordinària i els socis ni tan sols saben què s'ha de votar, perquè després de convocar-la el club va fer marxa enrere en la seva decisió d'arribar a un acord amb CVC per a la cessió dels drets de televisió. La família té motius per alarmar-se, perquè qui condueix està donant cops de volant, però en lloc d'advertir el president, l'ovacionen, mentre els altres assistim incrèduls a l'espectacle.

I dic incrèduls perquè fa només tres setmanes, el 17 de maig, Joan Laporta va afirmar al programa Tot costa que, si activava les "palanques econòmiques", cosa de la qual estava convençut, deixaria el club sanejat a finals de juny. Tal qual. Vuit dies més tard, en una entrevista a L’Esportiu ja no era tan optimista i anunciava que potser hauria de prendre mesures dràstiques i conflictives per rebaixar la massa salarial. Aquest dilluns alguns directius donaven per fet que se signaria amb CVC encara que fos amb una pinça al nas, però dimarts, després de la reunió de la junta directiva en un centre comercial de la Jonquera propietat del vicepresident de l'àrea social, Antonio Escudero, Laporta es va assabentar que Javier Tebas anava dient que el Barça no té diners per fitxar Lewandowski i es va enfadar tant, tantíssim, que després de convocar l'assemblea extraordinària es va fer enrere amb la signatura. L'últim capítol han sigut les declaracions d'Eduard Romeu, vicepresident econòmic, assenyalant Tebas com a corresponsable del desastre actual. Així que, a hores d'ara, només cal preguntar-se: quin és el pla que va anunciar Reverter?

Que Bartomeu ho va fer malament ja ho sabem. Que Tebas fatal per ficar-se on no el demanen, també. Però... i el pla de Laporta quin és? En què consisteix? Com és possible que ara al juny se segueixi sense activar quan a l'octubre ja coneixia exactament la gravetat de situació? La família és aquí per abraçar-lo i continuar repartint culpes, ajuntant files, però les marques dels neumàtics a la carretera són ben visibles. I ara és Laporta el que condueix.

stats