Publicitat
Publicitat

BARÇA

L'Audiència de Barcelona dóna la raó a Laporta: el cas dels avals s'ajorna fins que es resolgui l'acció de responsabilitat

En l'escrit es rebaixa la quantitat a avalar dels 8 exdirectius, que passa de 2,9 a 1,4 milions cadascun

El jutjat de primera instància número 16 de Barcelona ha desestimat el recurs d'apel·lació del soci Vicenç Pla, que demanava l'execució immediata dels avals a 8 exdirectius del Barça, entre els quals l'expresident Joan Laporta. El cas es remunta al 2006, quan Pla -a instàncies de Robert Blanch- va iniciar un procés perquè els exdirectius presentessin un aval de 23,2 milions, el que haurien d'haver avalat aquell 2006 quan Laporta va ser reelegit. Alfons Godall, Rafael Yuste, Albert Perrín, Josep Cubells, Jaume Ferrer, Alfons Castro i Joan Boix, així com el mateix Laporta, havien de dipositar un aval de 2,9 milions cadascun. Com que es tracta d'un cas lligat a l'acció de responsabilitat i la junta del Barça va demanar la suspensió de l'execució dels avals fins que es resolgui aquest procediment, el jutge va acceptar la suspensió. Ara l'Audiència ha tombat la petició de Pla. 

En l'escrit de 6 pàgines l'Audiència de Barcelona considera "procedent sol·licitar la suspensió" de l'execució dels avals, ja que en cas contrari hi podria haver un perjudici per als demandats. De fet, s'està en aquests moments en la fase de negociació entre les parts per aturar l'acció de responsabilitat i portar-ho a l'assemblea del pròxim 18 de desembre. El Barça  va reclamar a 18 exdirectius pèrdues per 47,6 milions d’euros. L’octubre del 2014 el jutge José Manuel Martínez Borrego va concloure que el mandat de l’expresident va acabar amb benefici, i el Barça va recórrer. A les portes de la segona resolució, en aquest cas per part de l’Audiència de Barcelona, la junta directiva ha iniciat les converses per aturar-ho tot. Això sí, necessita que els 17 exdirectius s'hi adhereixin per aturar-ho, i no sembla el cas: Joan Laporta, Rafa Yuste i Xavier Sala i Martín, ara mateix, no estan pel pacte.

En un altre escrit de la mateixa sala s'acorda rebaixar la quantitat que haurien d'avalar cadascun dels 8 exdirectius, que passa dels 2,9 als 1,4 milions d'euros, perquè "són tots els membres de la junta" de "forma mancomunada" els que haurien de fer front a les quantitats i no únicament els 8 afectats fins ara. "L'aval corresponent [...] no hauria d'haver sigut presentat només pels 8 demandats, sinó per tots els membres de la junta, que eren més". La dada que té l'Audiència de Barcelona és de 17 directius i, per tant, divideix els 23,2 milions entre els 17. 

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF