CICLISME
Esports 21/08/2012

Lance Armstrong, camí de ser jutjat per dopatge

Un tribunal nord-americà ha desestimat la demanda presentada per l'exciclista contra l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA)

Efe
2 min
Lance Armstrong

Austin (Estats Units)Un tribunal nord-americà ha desestimat la demanda presentada per l'exciclista Lance Armstrong contra l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), que el passat 29 de juny va presentar formalment càrrecs per dopatge contra ell. Així ho ha informat la Unió Ciclista Internacional (UCI) després de tenir coneixement de la resolució judicial, que assenyala que no ha quedat demostrat que la USADA no hagi de respectar el dret de defensa d'Armstrong i considera, per tant, procedent la investigació oberta contra ell. Un cop desestimada la demanda, Armstrong queda a les portes de ser jutjat per dopatge i podria perdre alguns dels Tours que va guanyar.

El passat 29 de juny, la USADA va acordar, de forma unànime, presentar formalment càrrecs de dopatge contra Armstrong, guanyador de set Tours de França, contra els metges espanyols Pedro Celaya Lezema i Luis García del Moral, i contra l'entrenador Pepe Martí, el metge italià Michele Ferrari i el director esportiu belga Johan Bruyneel. L'Agència Antidopatge dels Estats Units, després de reunir-se per decidir si hi havia prou indicis contra l'exciclista, va acordar que el cas havia de seguir endavant i va donar a Armstrong l'oportunitat de defensar-se davant una comissió d'arbitratge.

El ciclista nord-americà manté la seva innocència i ha negat categòricament haver-se dopat després de passar més de 500 controls, però la USADA assegura que almenys 10 excompanys d'Armstrong poden testificar en contra seva i que hi ha proves de sang que són "totalment consistents" amb mostres de dopatge. L'acusació formal contra l'heptacampió sosté que aquest va mantenir un sistema de dopatge sistemàtic des de 1999 fins a 2005.

Onze dies després de presentar càrrecs contra ells, la USADA va anunciar la suspensió de per vida de García del Moral, de Pepe Martí i de Michele Ferrari, que van treballar per a Armstrong a l'equip US Postal Service.

stats