Dakar 2013
Esports 13/12/2012

Laia Sanz i Nani Roma presenten l'equip KH-7 amb què competiran al Dakar 2013

La corredora de Corbera del Llobregat s'estrenarà al manillar d'una Gas Gas, mentre el de Folgueroles repetirà amb un 'Mini'. El xilè Chaleco López també s'uneix a l'equip

M. M.
3 min
Laia Sanz i Nani Roma, a la presentació de l'equip amb què competiran al Dakar 2013

BarcelonaLaia Sanz i Nani Roma han presentat aquest dijous l'equip KH-7 amb què competiran en aquesta propera edició del Dakar. Al manillar d'una 'Gas Gas' i al volant d'un 'Mini', respectivament, tornaran a viatjar fins a Sud-amèrica per participar al raid més dur del món que començarà el proper 5 de gener.

Sanz i Roma compartiran patrocinador (KH-7) conjuntament amb el pilot de motos xilè Francisco 'Chaleco' López, que aquesta mateixa setmana ha fitxat per l'equip català. A més, també hi seran (a la categoria de camions 6x6) Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Enric González.

La presentació en societat de l'equip s'ha fet aquest dijous al Museu de la Moto de Barcelona, en un acte on hi han participat tots els pilots excepte Chaleco López.

Laia Sanz, 12 vegades campiona del món de trial i una d'enduro, ha obert foc assegurant que no només aspira a guanyar en la categoria femenina (on aquest any tan sols hi ha dues participants), sinó que intentarà millorar a la classificació general. "Si no tinc caigudes i al mecànica em respecta, espero millorar respecte els altres dos anys", explicava la pilot de Corbera del Llobregat, que ha finalitzat en la 39a posició global en ambdues participacions.

Tanmateix, Sanz participarà al raid més dur del món al manillar d'una nova moto, la Gas Gas. Per això, el primer objectiu és que s'hi adapti tan bé com sigui possible i que pugui "acabar la prova". "Afronto aquest Dakar amb tanta il·lusió o més que el primer. Correré amb la nova Gas Gas i serà un gran repte personal", explicava.

D'altra banda, Nani Roma tornarà a competir al volant del Mini All4 Racing, el vehicle que el va dur fins a la segona posició en l'edició anterior. El pilot de Folgueroles afronta la prova amb ambició, tot i que assegura que el cartell de pilots és un dels millors de la història recent de la prova. "Arribo més ben preparat que ara fa un any i intentaré guanyar, tot i que serà una de les edicions més complicades i caldrà estar molt concentrat des del primer dia".

Roma buscarà una victòria que el converteixi en el primer pilot català capaç de guanyar en motos (2004) i també en cotxes. "M'il·lusiona molt aquest repte, però serà molt difícil ja que la competència és enorme, començant pel meu company d'equip, Peterhansel, que ja suma deu victòries en cotxes. Però també Nasser Al Attiyah, Carlos Sainz i els pilots de Toyota que han fet molt bona feina de preparació", comentava. Sigui com sigui, el català creu que el més important és treure el màxim rendiment del seu Mini: "No tenim el cotxe més potent però sí el més fiable. Ens hem de centrar amb nosaltres mateixos i pensar que podem guanyar".

Per últim, al Museu de la Moto també han presentat la seva candidatura els tripulants del KH-7 Epsilon Team, que participaran a la categoria de camions 6x6 al volant d'un MAN taronja. L'equip, format pel pilot Jordi Juventanys'encarregarà de l'assistència en pista del 'Team De Rooy' durant aquest Dakar.

Juventany estarà acompanyat del copilot José Luis Criado, a més d'Enric González, que s'encarregarà de la navegació. González ha entrat a l'equip en substitució de Fina Román, que no podrà ser a la línia de sortida ja que ha estat una de les encarregades d'elaborar el 'road book' (llibre de ruta) de l'Africa Race.

El Dakar 2013 es disputarà del 5 al 19 de gener, començarà a la ciutat peruana de Lima i s'acabarà a Santiago de Xile. En aquest interval de dies, els pilots disputaran uns 9.000 quilòmetres pel Perú, l'Argentina i Xile amb un únic dia de descans.

stats