Esport
Esports 18/05/2021

L'esport català premia els èxits del Barça femení

Les flamants campiones de la Champions, guardonades en una gala en què es reivindica el paper de la dona esportista

2 min
24a edició de la Festa de l'Esport Català

BarcelonaL’alegria del Barça femení segueix envaint el dia a dia de l’esport català. Ahir el president Joan Laporta va ser l’encarregat de recollir el premi que reconeix els mèrits de la temporada passada, la 2019-20, del Barça femení, però el guardó no podia ser més oportú després del triomf de diumenge a la final de la Lliga de Campions i amb la lliga espanyola ja a la butxaca. El president blaugrana va recollir el guardó en representació de les jugadores i el cos tècnic que lidera Lluís Cortés, perquè ahir tenien entrenament per preparar el partit d'avui de Lliga a l'estadi Johan Cruyff, en què celebraran amb l'afició un doblet històric.

"Fa molts anys que estan fent molt bé les coses, guanyant Lligues, i ara han guanyat la Champions, fent una gran final. Una final que, a més, van veure milions de persones, amb tot el que això representa. Seguirem donant suport al Barça femení i, també, a la seva transcendència social. Som més que un club", va dir Laporta amb el premi a les mans. "L’equip femení és el que mostra, avui dia, l’orgull de tots els culers", va continuar el president. Minuts després, Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu del Govern, es va sumar a la celebració dels èxits del Barça femení i va ampliar la seva crida a tots els estaments esportius. "L’esport femení ha vingut per quedar-se. La reivindicació ha d’anar molt més enllà. Calen més dones en els càrrecs directius, en els equips tècnics... i avançar cap a una igualtat real", va exposar Budó.

Esteva, reivindicatiu

La celebració de la Festa de l'Esport Català havia començat amb el presentador, el periodista Bernat Soler, recordant les dificultats per poder fer la celebració: "No ha sigut fàcil poder celebrar, per fi, aquesta gala, en temps de pandèmia". Poc després, Gerard Esteva, reelegit fa només uns dies com a president de la UFEC, també va donar la benvinguda als esportistes i clubs premiats i no va desaprofitar l’ocasió per reclamar que "l’esport ha de ser un servei essencial", en un any en què moltes entitats esportives catalanes també han patit els efectes devastadors de la pandèmia del coronavirus. Per la seva banda, Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, va voler tenir un record per a tots els esportistes catalans que competiran als Jocs Olímpics de Tòquio.

Poc després arribaria un dels moments més emotius de la nit. Jordi Vilaseca, fill de Josep Lluís Vilaseca, que durant 15 anys va ser secretari general de l'Esport, va recollir una menció especial al reconeixement pòstum al llegat del seu pare. "Sempre li dèiem: has fet una família molt àmplia, que és aquesta família del món de l’esport", va dir Jordi Vilaseca després d'una sentida ovació d'un auditori dempeus.

Entre els altres guardonats, també va destacar la presència d'Astrid Fina, premi a l'Esperit Esportiu; el pilot de trial i 28 cops campió mundial, Toni Bou, que va rebre el guardó com a millor esportista català de l'any (en el seu cas, via telemàtica per culpa d'una lesió), i la remera Aina Cid, com a millor esportista femenina catalana de l'any.

stats