Barça

A l'espera de vendre’s jugadors, el Barça tanca el crèdit que tant necessitava

És un crèdit de 595 milions, 455 de nou finançament i 140 de renegociació de part del deute del club

1 min
Laporta, durant la roda de premsa

BarcelonaJoan Laporta va poder respirar una mica més tranquil quan va signar els papers per formalitzar un crèdit de 595 milions d’euros, amb un interès de l'1,98% i una durada de 10 anys. Després d'arribar a la presidència d'un club a un pas de fer fallida econòmica per la mala gestió de l'anterior junta, l'actual directiva necessitava l'entrada de diners sense posar en risc la viabilitat del club. I per fer-ho ha tancat aquest crèdit posant com a garantia per tornar els diners els drets de televisió. L’operació inclou 455 milions d’euros de nou finançament i 140 de renegociació de part del deute del club. Goldman Sachs ha operat com a assessor financer en l’operació. 

Aquesta operació, que es va aprovar en l'última assemblea de compromissaris, suposarà un alleujament per a les obligacions a curt termini del club després que dilluns el president Joan Laporta anunciés un deute de 1.350 milions d'euros, un patrimoni net negatiu de 451 milions i un fons de maniobra també negatiu de 551 milions. L'acord també preveu l'emissió d'un nou deute de 70 milions d'euros en el cas que el club blaugrana ho requerís més endavant.

Aquest anunci, malgrat que no deixa de ser sumar nous deutes de cara al futur, permet a la directiva posar en marxa part dels seus projectes destinats, precisament, a generar beneficis que permetin anar tornant diners i apuntalant el futur de l'entitat. L'acord arriba just quan s'acosta el final del mercat de fitxatges, en què la direcció esportiva no aconsegueix trobar sortida a jugadors com Miralem Pjanic, Collado o Samuel Umtiti. A més, se segueix renegociant una reducció del salari dels capitans, Jordi Alba, Sergio Busquets i Sergi Roberto, a l'espera de negociar amb altres jugadors gestos similars.

stats