RCD Espanyol
Esports 27/11/2021

L’Espanyol vol aprofitar el desgast europeu txuri-urdin

Els blanc-i-blaus reben una Reial Societat que fa tres mesos i mig que no perd a la Lliga

2 min
Vicente Moreno s'ha desfet en elogis d'una Reial Societat a qui ha destacat a nivell individual i col·lectiu

L’última vegada que la Reial Societat va trepitjar Catalunya va patir la primera i única derrota en aquesta Lliga. La dada no demostra cap tipus de malefici del conjunt basc en terres catalanes, sinó la fortalesa que està demostrant un dels equips revelació d’aquest curs: gairebé tres mesos i mig després de la visita al Camp Nou, el 15 d’agost, el conjunt d’Imanol Alguacil no ha tornat a perdre cap partit més en Lliga. 

Aquest diumenge (16.15 h, M. LaLiga), l’Espanyol intentarà posar fi a la ratxa d’imbatibilitat dels txuri-urdin (vuit victòries i cinc empats), que dijous van sumar la primera derrota europea al camp del Mònaco. Tres dels cinc empats obtinguts fins ara pels d’Alguacil en Lliga han arribat després de jugar a l’Europa League: 0-0 contra el Sevilla, 1-1 davant del Getafe i 2-2 davant l’Atlètic de Madrid. Tres cites complicades en què no van perdre. L’últim precedent després d'un partit europeu, triomf (0-2) contra l'Osasuna. 

Els bascos visitaran el feu blanc-i-blau amb diverses baixes significatives: David Silva i Mikel Merino, que van acabar el partit de Mònaco amb diferents problemes musculars, s’uneixen a les absències de Monreal (lesió) i Aritz Elustondo (sanció). Alexander Isak, que dijous va patir una torsió al turmell, és dubte. La Reial Societat, però, ha demostrat que disposa d’un fons d’armari prou solvent per compaginar les dues competicions amb rotacions i no patir gaires problemes ni posar en risc la capacitat per competir. 

Els de Sant Sebastià estan resistint prou bé un desgast europeu que fa dues temporades va enfonsar l’Espanyol a Segona Divisió. La temporada 2019-20 els espanyolistes van pagar el peatge de jugar un partit cada tres dies i només van poder sumar sis punts de 33 possibles en les 11 jornades posteriors a enfrontaments de l’Europa League. 

Competitius contra els grans

“Fins fa poc anaven líders. Individualment tenen tanta qualitat com altres equips que han estat campions, i col·lectivament són els que millor fan les coses de la Lliga. Admiro la Reial Societat i el seu entrenador”, ha dit Vicente Moreno a la prèvia del partit.

L’Espanyol ja ha demostrat aquest curs que és capaç de competir de tu a tu davant d’alguns dels millors equips del campionat: a Cornellà-El Prat va guanyar el Reial Madrid, va empatar amb l’Athletic i el Vila-real i va estar molt a prop de fer-ho davant de l’Atlètic de Madrid. Aquell partit, igual que la visita al Camp Nou de l'última jornada, assenyalen el camí a seguir: màxima concentració i, sobretot, no perdonar a dalt. Perquè els grans no ho faran. 

stats