RCD Espanyol
Esports 23/03/2022

L'Espanyol, a la 'pole' per endur-se gratis Joselu i Brian Oliván

Hi ha negociacions avançades amb tots dos però cap acord signat encara

3 min
Joselu Mato podria jugar a l'Espanyol la temporada vinent

A l'espera de resoldre qüestions clau com qui serà el propietari i qui ocuparà la cadira de director esportiu de l'Espanyol la temporada vinent, el club espanyolista ja treballa als despatxos per lligar alguns reforços. L'Espanyol té molt avançades dues operacions de cara a la temporada vinent: Joselu Mato, davanter de l'Alabès, i Brian Oliván, lateral esquerre del Mallorca. Catalunya Ràdio i la Cope, respectivament, han avançat que estan lligats, però segons ha pogut saber l'ARA encara no ha signat cap dels dos jugadors. Tots dos finalitzen contracte el 30 de juny, de manera que arribarien lliures a l'entitat espanyolista. Tot i no haver de pagar traspàs als clubs on juguen, l'Espanyol hauria de pagar una prima de fitxatge a cadascun dels dos jugadors perquè es vesteixin de blanc-i-blaus.

Segons ha pogut saber l'ARA, el club va ser el primer que va moure fitxa per Joselu al gener (el primer mes en què es pot començar a negociar amb un jugador que acaba contracte al juny). El club li va explicar quin seria el seu rol dins l'equip i el projecte de creixement. Inicialment, les pretensions econòmiques del jugador superaven la capacitat del club. Durant aquests dos mesos, l'Espanyol ha mantingut el contacte amb el jugador, que ha rebaixat les seves expectatives pel que fa al sou. Malgrat haver rebut en les últimes setmanes altres propostes econòmicament superiors de clubs de la Lliga (València, Vila-real i Celta), el punta veuria amb bons ulls firmar per l'entitat espanyolista pel seu projecte esportiu i per la importància que tindria a l'equip.

Des de l’entorn de Joselu han manifestat a l’ARA que no volen pronunciar-se sobre el futur del jugador fins que acabi contracte amb l’Alabès. El jugador no vol fer declaracions que puguin perjudicar la seva imatge de cara a una afició, la de l'Alabès, preocupada per la situació que viu l'equip a la Lliga, penúltim a cinc punts de la salvació.

Joselu, davanter nascut a Stuttgart (Alemanya), té 31 anys i enguany ha firmat 12 gols a la Lliga, només dos menys que Raúl de Tomás. L'arribada del davanter de l'Alabès és una operació paral·lela al futur del madrileny. De fet, des del club esperen que siguin jugadors complementaris en el front d'atac. Com RDT, Joselu també va jugar alguns anys a les categories inferiors del Reial Madrid, que el 2009 va pagar 1,5 milions al Celta. L'actual davanter de l'Alabès va arribar a ser el màxim golejador del filial blanc el curs 2010-11 amb 14 gols, els mateixos que Álvaro Morata, amb qui compartia equip.

El davanter ha mogut prop de 30 milions d'euros en traspassos al llarg de la seva carrera. Entre 2012 i 2015 va jugar en diferents clubs de la Bundesliga alemanya (Hoffenheim, Eintracht Frankfurt i Hannover 96), on va marcar 22 gols en 79 partits. També va tenir una etapa a la Premier League (Stoke City i Newcastle United), on va firmar 10 gols en 68 partits. Des del 2019, quan el va fitxar l'Alabès, milita a la Lliga, on ha marcat 40 gols en 123 partits (repartits entre el conjunt vitorià, el Celta i el Deportivo).

Competència per a Pedrosa

En el cas de Brian Oliván, es tracta d'un lateral barceloní de 27 anys format al planter del Barça i que arribaria a l'Espanyol per competir amb la titularitat amb un Adrià Pedrosa, a qui el club treballa per renovar més enllà del 2023. El seu suplent actual, Dídac Vilà, acaba contracte al juny i no entra en els plans del club. Aquesta temporada, sense anar més lluny, només ha disputat 342 minuts repartits en set partits.

Al Mallorca, on aquest curs ha debutat a Primera, està alternant la titularitat amb el veterà Jaume Costa. La major part de la seva carrera l'ha jugat a Segona, on ha disputat 104 partits entre el Valladolid, el Cadis, el Girona i el Mallorca.

stats