Esports 05/03/2022

L’Espanyol es llepa les ferides contra el Getafe de Sánchez Flores (2-0)

Els blanc-i-blaus aconsegueixen el primer triomf a la Lliga el 2022

Cabrera ha inaugurat el marcador contra el Getafe amb un gol de cap

BarcelonaEls gols ho curen gairebé tot, en el futbol. Els necessitava de valent un Espanyol que s’ha llepat les ferides firmant el primer triomf a la Lliga aquest 2022 davant el Getafe de Quique Sánchez Flores (2-0). Una victòria alliberadora, després de set entrebancs, que allunya l’Espanyol a 10 punts del descens. Respira una mica el conjunt de Vicente Moreno, que ha hagut de sentir alguns xiulets abans del principi del partit. Però l’afició blanc-i-blava ha fet costat a l’equip. “Junts lluitem. Recuperem l’orgull”, apuntava la grada d’animació en una pancarta força explícita: continuaran donant suport a l'Espanyol, però a canvi li demanen competir com no ho va fer a La Ceràmica.

El Getafe, a priori, no semblava el rival més assequible, però els locals, més pragmàtics que brillants, han fet el que tocava: aplicar-se en tasques defensives, posar-hi força intensitat després de cada pèrdua i mostrar-se viu a l’hora d’atacar. A la primera part, els blanc-i-blaus han arribat a firmar tres gols tot i completar només un xut entre els tres pals. En el primer, en pròpia porteria de Djené, hi havia fora de joc de Raúl de Tomás. El segon sí que ha pujat al marcador, un córner servit per Vilhena que Cabrera ha rematat de cap després de guanyar el salt a Maksimovic. Necessitava aquest gol el central, força qüestionat per les seves últimes actuacions. A banda del gol que ha obert la llauna contra el seu anterior equip, l’uruguaià ha completat un partit força solvent en defensa.

L’Espanyol no s’ha relaxat després de l’1-0 i pocs minuts després ha trobat el segon en una gran maniobra de Darder que Soria ha refusat al cos de Cabaco, que no ha pogut apartar-se i ha acabat enviant la pilota al fons de la xarxa. Aquest també ha pujat al marcador. Provocar errades també forma part del joc. Ho sap bé un Darder que ja fa temps que ha perdut la por d'encarar els rivals i s’anima a trencar línies amb accions individuals. Aquesta vegada el d’Artà ha estat millor acompanyat per dues ales, Vilhena i Yangel, que han afegit al treball sense pilota bons detalls per allargar les possessions.

Més faltes que bon joc

El Getafe ha intentat sacsejar el partit a la represa, provocant que l’Espanyol perdés el control de la possessió, però no del partit. Les interrupcions constants –cosa habitual en els partits dels madrilenys– han afavorit aquest cop els de Vicente Moreno, que no han patit gens per defensar el marcador. El Getafe, més pendent de fer faltes, no ha tingut ocasions de perill. Una bona notícia per als blanc-i-blaus, que no han necessitat buscar el tercer. L'afició, a falta de bon joc, es conforma amb els tres punts. Victòria poc brillant, però molt celebrada per un equip que s'allibera. L’Espanyol, que no deixava la porteria a zero des del novembre ni guanyava des del desembre, necessitava recuperar la solvència defensiva i tornar a fer la sensació que, malgrat que encara no està salvat, almenys està viu.