RCD Espanyol
Esports 03/10/2021

L’Espanyol es disfressa de Sheriff per tombar el Reial Madrid (2-1)

Els blanc-i-blaus es converteixen en el primer equip de la Lliga a derrotar els blancs

i
Roger Requena
3 min
Raúl de Tomás celebra el gol marcat al Reial Madrid

L’Espanyol s’ha disfressat de Sheriff per convertir-se en el primer equip d’aquesta Lliga que derrota el Reial Madrid (2-1). Els blanc-i-blaus han completat un partit rodó, gairebé perfecte, acompanyats d’un RCDE Stadium que s’ha vestit de gala per a l’ocasió i que ha gaudit de valent amb un triomf de gran valor i prestigi que ha de permetre als blanc-i-blaus aixecar el vol després d'un inici de curs amb millors sensacions que resultats. 

Conscient que només li valia un partit gairebé perfecte per aconseguir sotmetre el líder de Primera, l’Espanyol ha sortit sense por, disposat a fer brillar els seus jugadors més talentosos i aconseguir allò que se li havia resistit contra els altres grans a qui s’havia enfrontat aquest curs: els tres punts. Al sacrifici defensiu de tot el col·lectiu s'hi ha afegit la capacitat per governar el partit en camp rival. Al voltant d’un Melendo crescut, que ha exercit d'epicentre del joc ofensiu dels blanc-i-blaus, jugadors com Darder, Embarba, Aleix Vidal o RDT han anat teixint associacions en camp contrari fins al punt d’agradar-se en alguns moments. 

Ho ha agraït l’afició de l’RCDE Stadium, desitjosa de veure el seu equip jugar bé i dominar, també en el marcador, un dels gegants de la Lliga. L’estadi blanc-i-blau s’ha vestit de gala (23.377 espectadors) aprofitant gairebé la totalitat de l’aforament permès pel Procicat (un 60%, l’equivalent a uns 24.000 espectadors). Ja havia avisat Vicente Moreno a la prèvia del partit: el progressiu retorn d’aficionats s’ha de convertir en punts. I Cornellà-El Prat ja ha demostrat que pot fer patir a qualsevol. Amb un ambient de gala com el que s’ha vist, tot és possible. 

El Madrid, sense Casemiro d’inici, no ha sabut frenar les combinacions per dins i per fora dels homes de Vicente Moreno, que han atacat amb encert l’esquena de dos migcampistes, Modric i Kroos, de perfil creatiu. L’Espanyol ha sabut llegir bé com fer mal al Madrid, que, malgrat no dominar, ha arribat a crear tres ocasions de perill en el primer temps. Totes han tingut la mateixa seqüència: Vinícius en el paper d’assistent, Benzema en el de rematador i un segur Diego López evitant el perill tot mostrant fermesa sota pals. 

RDT no perdona

La contundència que no han tingut els blancs sí que l’ha tingut el líder de l’Espanyol, RDT, que tenia més ganes que ningú de marcar un gol a l’equip on es va formar. El punta madrileny ha resolt amb encert una sensacional assistència d’Embarba, firmant amb una rematada inapel·lable el que ha sigut el primer gol de la seva carrera contra el Madrid. L’ha celebrat de valent, tot i el seu passat blanc, conscient del valor que el gol tenia per al seu equip actual. 

Amb l’1-0 al marcador, l’Espanyol ha recordat que limitar-se a defensar el marcador podria no ser-li prou per retenir l’avantatge. La lliçó que va endur-se del partit de l’Atlètic de Madrid encara sobrevola sobre l'RCDE Stadium, que no pot ni vol permetre's deixar escapar punts en una Lliga tan competitiva. Ancelotti ha intentat emular el que va fer Simeone al descans i ha introduït una peça ofensiva, Rodrygo, per intentar sotmetre l’Espanyol. 

Però els blanc-i-blaus, molt solvents en defensa, han sabut reaccionar a temps i han trobat el segon a través d’Aleix Vidal, que, un partit més, ha tornat a demostrar que no ha vingut a l’Espanyol a retirar-se. L’extrem de Puigpelat s’ha fet una autopassada, amb sotana a un rival inclosa, i ha fet vibrar els fonaments de l’RCDE Stadium després de superar Courtois. L’afició blanc-i-blava ha arribat a veure molt a prop el tercer en dues claríssimes ocasions desaprofitades de Darder i Melamed davant del porter belga. Del possible 3-0 s’ha passat al 2-1 en qüestió de segons, ja que Benzema ha escurçat distàncies amb una fuetada ajustada al pal. 

El gol del francès, injust amb els mèrits de l’Espanyol, ha reobert per complet un partit que els blanc-i-blaus semblaven tenir sota control. Els espanyolistes s’han vist obligats a resistir en un tram final d’infart en què el Madrid ha olorat l’empat en cada aproximació de gol. Benzema l’ha arribat a aconseguir, però la diana no ha pujat al marcador per fora de joc. L’Espanyol ha arribat a veure’s amb l’aigua al coll, però Cornellà-El Prat no ha deixat que el seu equip s’ofegués i l'ha empès fins al tram final, quan ha pogut celebrar una victòria tan patida com merescuda.

stats