Futbol

Koeman: "Estic d'acord amb el tuit de Piqué"

En la prèvia del Barça-Getafe, el tècnic ha actuat de portaveu i ha valorat que "hi ha coses del futbol que no cal canviar-les"

2 min
Ronald Koeman

BarcelonaEn la prèvia del Barça-Getafe d'aquest dijous (22 h, Movistar LaLiga), Ronald Koeman ha hagut d'actuar com a portaveu de l'entitat blaugrana, que encara segueix vinculada amb una Superlliga que ja s'ha quedat sense la meitat dels clubs fundadors. "S'ha d'esperar. Hi ha molt soroll. Jo només vull el millor per al Barça", ha exposat l'holandès. "Entenc que els presidents pensin en el millor per al futbol, però hi ha coses que no cal canviar-les. M'agrada que t'hagis de guanyar les coses", ha valorat el tècnic sobre el format de la Superlliga, pensat amb 15 equips que sempre hi participarien més enllà dels seus mèrits esportius.

L'entrenador blaugrana també ha dit, malgrat no voler mullar-se gaire, que està d'acord amb el tuit que va publicar ahir dimecres Gerard Piqué. Poc després de la renúncia gairebé en bloc dels sis equips de la Premier League, el central català va escriure, en anglès: "El futbol pertany als fans, avui més que mai".

Sobre el fet d'haver de fer de portaveu, Koeman ha afirmat que qui ha de donar explicacions és el president Joan Laporta. "Jo no soc el portaveu. El portaveu és el president. Entenc que pregunteu per això, però com que hi ha tant soroll per les reaccions prefereixo esperar a veure com evoluciona tot. Si algú ha de parlar sobre aquest tema no soc jo: és clarament el president". L'holandès ha dit que Laporta el va trucar ahir dimarts per explicar-li el projecte, però que no sabia si n'havia parlat amb els jugadors.

Respecte com arriba l'equip al tram final de la Lliga, Koeman ha explicat: "Les dades físiques que tenim de l'equip són espectaculars. Hem de seguir posant energia en els partits. Si mantenim un nivell alt, crec que podem aspirar a guanyar coses. No tenim un calendari fàcil [queden vuit jornades], però és el moment de demostrar que podem guanyar la Lliga". Pel que fa a l'estat de forma de Piqué, que va tornar a jugar a la final de Copa després d'un mes de baixa per una recaiguda, Koeman ha dit que "necessita ritme de partits" i que per això va acabar "bastant cansat" després de la final, però que va tenir una actuació "fenomenal".

Critica a la UEFA

Respecte al calendari tan ajustat i les nombroses lesions que hi hagut aquesta temporada, el tècnic també ha criticat la UEFA: “La UEFA parla molt, però no escolta ni els jugadors, ni els entrenadors ni els clubs. El més important per a ells són els diners. També passa aquí, a la Lliga. Aquest dijous juguem a les 10 de la nit... El primer que haurien de fer és protegir el futbolista”.

stats