Futbol

Koeman admet que ja estan treballant en possibles fitxatges

El tècnic, que afirma que té "la confiança" de Laporta, no amaga que les incorporacions estaran condicionades per la situació econòmica

2 min
Ronald Koeman

Barcelona"Els jugadors han tornat amb moltes ganes de jugar aquest partit". Ronald Koeman no vol distraccions contra un Valladolid (21 h, Movistar LaLiga) que es plantarà al Camp Nou amb moltes baixes, i vol resoldre aquest duel abans de visitar el Reial Madrid dissabte que ve: "Hem d'entrar al partit contra el Valladolid amb un ritme alt, dominant amb la pilota i fent un bon treball quan no la tinguem. Si fem el que hem de fer, pot ser que resolguem el partit bé, però no volem distraccions". Messi i De Jong, dos dels pilars de l'equip, estan advertits de sanció amb quatre grogues cadascun. "El millor és anar partit a partit. Jo posaré el millor equip per guanyar contra el Valladolid. Queden 10 jornades de Lliga".

Aquestes dues setmanes sense futbol de clubs, Koeman ha rebutjat parlar de Haaland, però sí que ha revelat que s'ha reunit amb el president, Joan Laporta, per parlar de cara a la pròxima temporada. En aquest sentit, un element clau: la continuïtat o la marxa de Messi. "Està clar que és un assumpte molt important. Intentem fer el màxim perquè es quedi al Barça. Però això són coses del futur, del president i de la seva gent, és un tema que hem parlat, però abans hem d'estar pendents dels partits que ens queden: perquè encara tenim aquesta temporada en curs", ha explicat Koeman sense voler posar una data en què Messi hagi de delimitar el seu futur.

Respecte als contactes amb Laporta i la nova cúpula esportiva encapçalada pel vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany, l'entrenador ha afirmat que li han transmès confiança i que estan contents amb la seva feina, però que ha de seguir demostrant que es mereix aquesta confiança. "Estem treballant per millorar l'equip, coneixent la situació econòmica del club, que està molt afectada pel coronavirus, com altres clubs. Des del primer dia el nou president ha demostrat que vol resoldre aquesta situació i ja hem parlat d'alguns possibles fitxatges, que també estaran condicionats per la situació econòmica. Però no és el moment de parlar d'això públicament perquè encara ens queden 10 partits de Lliga i una final de Copa", ha afegit sobre les seves trobades amb els nous dirigents.

El tècnic holandès tampoc ha donat pistes sobre el retorn de Piqué i Sergi Roberto: "Ho decidirem aquest dilluns, després de l'últim entrenament". Això sí, ha volgut deixar clar que no prendran riscos ni aquest dilluns contra el Valladolid ni de cara al clàssic contra el Reial Madrid. Respecte als internacionals que han acumulat més minuts, com Griezmann o De Jong, Koeman ha celebrat que "hagin tornat sense problemes". "Sé que alguns han acumulat molts minuts, fet que demostra que són molt importants per a les seves seleccions. Han tornat amb molta energia i des de l'àrea tècnica treballem amb dades físiques per saber com estan i per presentar el millor equip", ha conclòs.

stats