COPA DEL MÓN D'ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 14/01/2014

Kilian Jornet participa aquest cap de setmana en la primera prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya

Dissabte, a les 9 del matí, es disputa la cursa individual i diumenge a les 10, la vertical race

Ara
2 min
Kilian Jornet / ISMF PRESS OFFICE

BarcelonaKilian Jornet ha passat els dos últims mesos entrenant per al que serà el seu gran objectiu en aquesta temporada d'hivern, la Copa del Món d'esquí de muntanya, que s'iniciarà aquest proper cap de setmana a Verbier, Suïssa.

Fins ara, el català ha participat en algunes proves per preparar les curses internacionals, a més de viatjar als Estats Units per entrenar. "Les sensacions fins ara han estat bones, després d'estar entrenant en alçada durant un mes als EUA i participant en aquestes primeres curses als Alps. M'he sentit amb ritme en cursa i ara només falta afinar quatre coses i intentar no desgastar-me massa els dies previs a la carrera".

La prova d'aquest cap de setmana inaugurarà la Copa del Món d'esquí de muntanya. Verbier, el poble que bianualment acull la prestigiosa Patrouille des Glaciers, es prepara per acollir una prova de la Copa del Món per primera vegada. Jornet participarà tant en la carrera individual com en la vertical race.

Dissabte, la cursa individual consistirà en un recorregut de 13,7 km amb 170 0m de desnivell positiu. Els esquiadors s'hauran d'enfrontar a quatre pujades i quatre baixades més de tres trams a peu. Jornet comenta: "Arribo amb moltes ganes a aquesta primera cita. A Verbier estan organitzant una bona cursa, i la primera cita de la Copa del Món sempre és una intriga i serveix per veure com estan les forces i les possibilitats durant l'any. El meu objectiu serà intentar estar el més endavant possible i anar agafant el màxim de punts per a la Copa del Món".

Diumenge es disputarà la vertical race, una pujada tècnica de 755 metres en un circuit de 7 km. Sortint des del centre del poble de Verbier, la cursa acabarà a Les Ruinnettes (2150 m), assegurant un gran ambient durant el recorregut.

A Kilian Jornet no l'hi posaran fàcil els seus rivals, que també voldran sumar punts per a la Copa del Món, entre ells el guanyador del circuit el 2013, el francès William bon Mardion. També caldrà tenir en compte el francès Matheo Jacquemoud, l'alemany Anton Patzel a més de les noves generacions d'esquiadors italians amb Robert Antonioni o Michele Boscacci, entre d'altres.

La cita per a tots ells, dissabte a partir de les 9 del matí i diumenge a les 10 h.

stats