ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 22/01/2015

Kilian Jornet participa aquest cap de setmana en la segona prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya

La cita serà a Arcalís i Arinsal (Andorra) per disputar una prova individual (dissabte) i una 'vertical race' (diumenge)

Ara
2 min
Kilian Jornet / ISMF PRESS OFFICE

BarcelonaAquest cap de setmana torna la Copa del Món d'Esquí de Muntanya. La cita serà a Arcalís i Arinsal (Andorra) per disputar una prova individual i una 'vertical race'. Kilian Jornet va aprofitar el cap de setmana de descans entre proves del campionat per participar en la Alpinski, la primera prova d'esquí de muntanya per equips de la temporada. Al costat de Matheo Jacquemoud van aconseguir fer-se amb el segon lloc, a tres segons de la primera parella.

Tornant a la Copa del Món, Jornet té una nova cita aquest cap de setmana, després d'aconseguir una victòria en la primera 'vertical race' del campionat. Jornet comentava: "Les sensacions són bones, a Ecrins em vaig trobar bé, amb ritme. Aquesta setmana he pogut entrenar bé i crec que la forma està progressant".

Jornet es desplaçarà a finals de setmana fins a Andorra per poder fer un reconeixement del circuit. La competició començarà el dissabte a les 9.30 hores amb una prova individual de 1.840 m de desnivell positiu. Les muntanyes d'Arcalís rebran la prova reina amb un recorregut total de sis pujades i cinc baixades, per la zona de la Coma del Forat. Només la sortida i l'arribada són per pista, així que els atletes podran gaudir d'un terreny tècnic i alpí amb canals i arestes.

"Em trobo molt bé físicament, millor que l'any passat, però ja sabem que les carreres es decideixen en els detalls... Intentaré lluitar en les dues curses, a la individual i en la vertical per la victòria", explicava Kilian respecte a les proves d'aquest cap de setmana.

La 'vertical race' es disputarà diumenge a les 10.40 a Arinsal. Els esquiadors hauran de fer front a una pujada de 730 m de desnivell positiu. Amb sortida des del telecadira Josep Serra d'Arinsal, 1.590 m, la meta estarà a 2.320 m, prop del bar Igloo.

Kilian Jornet es mostra respectuós cap als seus competidors: "Sempre hi ha un gran nivell, aquest any s'està veient com una nova generació s'està fent lloc entre els que hem estat davant durant els últims anys. Els bons com Bon Mardion, Anttanmaten, Eydallin segueixen allà, però joves com Marc Pinsach, Xavier Gachet, Antonioli, Marti ... s'estan fent un lloc i caldrà tenir-los en compte".

stats