Kilian Jornet guanya la Zegama-Aizkorri

Després de dos anys absent, el català s'imposa de nou en aquesta mítica marató de muntanya

N.g.
Kilian Jornet creua la línia d'arribada de la Zegama-Aizkorri

BarcelonaKilian Jornet ho ha tornat a fer. L'atleta de la Cerdanya ha aconseguit el triomf a la Zegama-Aizkorri, la mítica marató de muntanya del País Basc. Jornet, que feia dos anys que no disputava aquesta cursa, s'ha imposat al polonès Bartlomiej Przedwojewski i al francès Thibaut Baronian.

És el novè triomf en aquesta cursa per a Jornet, que ha recorregut els 42.195 metres de cursa amb 5.472 metres de desnivell acumulat en 3 hores, 52 minuts i 47 segons, 2 minuts i 40 segons menys que el segon classificat. Durant el recorregut, els atletes han fet el cim de quatre de les muntanyes més altes del País Basc: Aratz, Aizkorri, Aketegi i Andraitz. "Aquí tant és la posició en què acabis, perquè el més important és el que feu vosaltres", ha dit el català tot just creuar la línia de meta, i felicitava així els aficionats que omplen tot el recorregut per animar els corredors.

El també català Oriol Cardona, que dissabte es va imposar en el quilòmetre vertical després de completar la cursa en 36.12, ha acabat la marató en la sisena posició.

En la categoria femenina, la noruega Eli Anne Advergsdal ha aconseguit el triomf després de creuar la línia d'arribada en 4 hores, 36 minuts i 6 segons.