ESQUÍ
Esports 28/01/2017

Kilian Jornet guanya la segona prova de la Copa del món d'esquí de muntanya

Clàudia Galícia acaba cinquena en categoria femenina

Efe
2 min
Mechaal durant els Jocs de Rio del 2016.  Kilian Jornet durant la cursa d’ahir.

BarcelonaEl català Kilian Jornet s'ha emportat aquest dissabte la segona prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya, en categoria individual, que s'ha celebrat a la localitat de Cambra d'Ase, situada als Pirineus francesos.

En una disputada carrera, el català ha creuat la meta segon, a només tres segons de Damiano Lenzi, però una penalització dels jutges a l'italià li ha permès pujar al lloc més alt del podi. El risc d'allau a causa de les fortes nevades que s'han registrat a la zona al llarg de les últimes setmanes ha obligat els organitzadors a canviar el recorregut original.

Tot i això, Jornet, que en la cita inaugural de la competició disputada el cap de setmana passat a Andorra va acabar sisè, ha recuperat les bones sensacions.

"Ha estat una batalla fins al final. En l'última baixada del recorregut he sortit uns metres per davant però Damiano m'ha seguit bé i m'ha guanyat per uns segons. No obstant això, estic molt content de tornar a tenir bones sensacions, d'haver tornat a estar lluitant davant", ha analitzat Jornet després de la prova.

Després de l'arribada a meta de tots dos atletes, els jutges de la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF) han penalitzat l'italià, i la classificació final ha quedat amb Jornet primer amb un temps d'1 h 32 min 24 s, Lenzi segon, a 57 segons, i Matteo Eydallin tercer (1:34:24).

En categoria femenina, Laetitia Roux, vencedora a Andorra, ha tornat a ser la més ràpida. La francesa ha guanyat amb un temps d'1:37:02, 2 minuts i 16 segons menys que la segona classificada, la també francesa Axelle Morallet. La suïssa Maude Mathys ha ocupat la tercera plaça amb un crono d'1:40:20.

La millor esquiadora catalana ha estat Clàudia Galícia, que ha quedat a prop del podi amb una cinquena posició, a 59 segons de la sueca Emelie Forsberg, quarta classificada.

Després del seu pas per Fontblanca (Andorra) i Cambra d'Ase (Catalunya del Nord), aquest 2017 la Copa del Món individual anirà fins a Erzincan (Turquia), Prato Nevoso (Itàlia) i la Vall d'Aran.

stats