COPA DEL MÓN D'ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 23/01/2014

Kilian Jornet participarà a la segona prova de la Copa del Món, a Courchevel

L'atleta de la Cerdanya, primer del campionat, participa aquest cap de setmana en les dues proves: dissabte en la cursa individual i diumenge, en la 'vertical race'

Ara
2 min
Kilian Jornet / ISMF PRESS OFFICE

BarcelonaKilian Jornet no podia començar millor la Copa del Món d'esquí de muntanya. Amb una victòria en la prova individual i un podi en la 'vertical race', se situa ja en primera posició en el rànquing per punts del campionat. Aquest proper cap de setmana es disputarà la segona mànega del circuit a Courchevel (França).

L'estació francesa acollirà aquest any també la Copa del Món i s'hi disputarà la cursa individual i la 'vertical race'. Dissabte es disputarà la cursa individual, una prova de 14 quilòmetres i 1700 metres de desnivell positiu. La cursa discorrerà pel massís de la Saulore, creuant alguns dels seus famosos canals. En total, quatre pujades amb nombrosos trams tècnics, on les transicions seran essencials per superar la pual i William Bon Mardion a la 'vertical race', i Kilian Jornet sap que no ho tindrà fàcil per repetir els resultats primera prova de la Copa del Món. "Em vaig trobar molt bé a nivell de sensacions a Verbier i espero poder seguir mantenint el ritme. El recorregut és molt tècnic, molt alpí i molt atractiu per als espectadors. Serà una carrera espectacular amb canals, canvis de ritme i baixades molt físiques".

A la 'vertical race' de diumenge els esquiadors afrontaran una pujada de 3,2 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu. El circuit és el mateix que en les carreres que es disputen a l'estació tots els dimecres, i en què Jornet ja hi ha participat per entrenar. Sortint des del poble de Le Praz a les 10 del matí, la meta està situada a peu de pistes a Courchevel. "A la cursa hi haurà grans rivals, a més de Matheo i William que corren a casa. Els italians van estar molt en forma a Verbier, així que caldrà donar el millor de mi mateix. El recorregut de la 'vertical race' ja el conec d'altres ocasions i és un recorregut pla però que m'agrada. Espero doncs que aquesta setmana de recuperació m'hagi servit per a afrontar les proves del cap de setmana en condicions".

stats