HANDBOL
Esports 16/11/2019

El KH-7 Granollers fa història arribant als vuitens de final de la Copa Challenge femenina

Les granollerines també han guanyat el partit de tornada a la pista del Minsk (32-33)

BarcelonaEl KH-7 BM Granollers ha confirmat a Minsk el seu pas als vuitens de final de la Copa Challenge femenina, després de tornar a derrotar el BNTU-BeIAZ Minsk (32-33).

El conjunt dirigit per Robert Cuesta, que portava cinc gols d'avantatge després de la victòria 34-29 a terres vallesanes, ha fet un gran partit i no ha donat opcions a les locals. Les catalanes temien una sortida forta del conjunt de Konstantin Txarovarov, però un parcial favorable de sortida de 0-3 ha servit per marcar el camí. La defensa i la porteria -inicialment amb Nicole Wiggins- han estat de nou un mur per a les jugadores bielorusses, que perdien 1-5 als 10 minuts.

El Minsk només veia porteria en contraatacs després de pèrdua de pilota del KH-7 o en les penes màximes llançades per la màxima realitzadora del partit, Liliya Artsiukhovitx (6 de 6 des dels set metres per a 12 gols en total). Tot i que el Minsk ha arribat a igualar el partit a 9 gols, Txarovarov no ho veia gens clar i ha demanat temps mort (min 17:54). I acte seguit han desaprofitat l'única oportunitat que han tingut per posar-se de davant en el marcador. La defensa vallesana els forçava errors constants en atac i el KH-7 s'ha escapat un altre cop al descans (15-17).

Quedava rematar la feina, però el Minsk ha passat a jugar amb set jugadores, sense portera, fet que no ha alterat el guió del partit. Txarovarov ha situat Valeryia Hutava com a segona pivot, juntament amb Hanna Sukhamirava, però l'equip de Costa ha estat fiable, amb la portera Marta Mera marcant des de la seva porteria el 24-27.

En els minuts finals, el Minsk, ja conscientment eliminat, s'ha acostat fins al 32-33, però no ha pogut ni empatar. El KH-7 BM Granollers, que debuta aquesta temporada en competició europea, ho fa per la porta gran aconseguint la classificació per als vuitens de final després de guanyar els dos partits.