Un moment de la votació

BARÇA

Assemblea del Barça per al 18 de desembre: Rakuten i l'acció de responsabilitat es votaran

El club ha anunciat un acord per 10 anys amb Mission Hills Group, a la Xina

Un moment de la votació / FCBARCELONA

L'assemblea extraordinària del Barça se celebrarà el pròxim 18 de desembre, a les 16:30 de la tarda, al Palau de Congressos de Barcelona. Tres temes sobre de la taula: l'acord amb Rakuten que reportarà 220 milions al club en quatre anys, l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta i 16 directius més, i un nou acord amb l'empresa xinesa Mission Hills Group.

"Des de fa temps s'està parlant amb les altres parts per buscar un acord extrajudicial. És plausible, no tenim seguretat plena, d'arribar a un acord", ha dit Vives sobre la possibilitat que els compromissaris votin sobre aturar el procés iniciat l'octubre de 2010 contra l'anterior junta. Actualment, el cas està a l'Audiència de Barcelona, pendent de resolució el pròxim 12 de gener. El Barça havia iniciat fa setmanes les converses amb l'asseguradora Zurich per pactar una quantitat a abonar, i aturar el procediment que va aprovar una assemblea ordinària el 2010. "Les altres parts han mostrat una certa predisposició", ha dit Vives sobre si s'ha parlat amb els exdirectius afectats.

"Tothom és lliure de fer el que vulgui, estem en un estat de dret", ha dit el portaveu sobre la possibilitat que un soci (Robert Blanch) emprengui accions legals contra aquest futur acord.

Vives ha dit que durant el mes de desembre es ratificarà l'acord entre el Barça i la fiscalia i l'advocacia de l'estat en el cas Neymar 1, i es tancarà, per tant, definitivament aquest procediment iniciat el desembre del 2013. Sobre la querella del fons d'inversió DIS, que està ara mateix a l'Audiència Nacional, Vives ha tornat a dir que el Barça es refermarà en la idea que va actuar bé: "ens defensarem al màxim, tenim la consciència molt neta".

També s'ha tractat l' homenatge a Johan Cruyff, i durant el primer trimestre del 2017 es detallarà quin tipus d'accions farà l'entitat blaugrana per glossar la figura de l'holandès. Al Camp Nou s'està treballant també en els actes de celebració dels 25 anys de la Copa d'Europa de Wembley. Durant la setmana del 20 de maig es programarà la "setmana Wembley" a l'Auditori 1899, amb ponències i debats. També s'està intentant fer un partit entre el Dream Team i un combinat de jugadors d'aquella època.

Aterratge a la Xina

Sobre Missions Hills Group, el portaveu Josep Vives ha dit que es tracta d'un acord "estratègic" per a 10 anys, prorrogable a 10 anys més, a l'illa de Hainan, que s'ha convertit en el gran pol esportiu i turístic de tota l'Àsia, on s'hi ubicarà la Federació de Futbol de la Xina. "És un aterratge important a la Xina, és el pol més important a nivell turístic d'Àsia, amb 56 milions de visitants", ha ampliat el portaveu. Mission Hill Group és una empresa destinada a l'entreteniment, amb la qual el Barça col·laborarà per exportar la marca Barça, creant un gran FCBEscola. Un projecte molt important, i que pot representar una font d'ingressos destacada per al club.

Llista d'abonaments

El club impulsarà també un carnet per als socis que estan en llista d'espera, i que porten més de tres anys esperant per tenir un seient al Camp Nou, que són més de 4.000. El club posarà a la disposició d'aquests socis fins a un total de 1.000 abonaments Llista d'Espera que s'adjudicaran partit a partit, en funció de la disponibilitat i seguint l'ordre d'inscripció. Una mesura transitòria per aprofitar seients que no es venen i que aniran destinats als socis que estan a la llista. El Barça té ara mateix 10.000 socis esperant un seient al Camp Nou.

"A partir de la segona volta de la Lliga, els socis que alliberin l'abonament 72 hores abans del partit cobraran, quan fins ara es cobrava si es venia l'entrada", ha dit Vives sobre els canvis al Seient Lliure que s'han aprovat en una junta "densa".

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF