CICLISME
Esports 22/08/2022

El Jumbo-Visma domina els primers dies de la Vuelta

Sam Bennett guanya la seva segona etapa consecutiva i el lideratge segueix en mans de l'equip neerlandès

T.P.
2 min
L’irlandès Sam Bennett al podi de Breda.

BarcelonaL’irlandès Sam Bennett (Bora Hansgrohe) és el gran protagonista aquests primers dies de la Vuelta a Espanya. Després de fer-se amb el triomf a la segona etapa, Bennett va repetir en la tercera, la més llarga d’aquesta edició amb sortida i arribada a Breda (Països Baixos), després 193,2 km. El corredor italià del Jumbo Visma Edoardo Affini és el nou líder. De moment, la Vuelta és un monòleg de l’equip neerlandès Jumbo-Visma, que ha vestit de vermell un corredor del seu equip cada dia de la competició: Robert Gesink , Mike Teunissen i ara un Affini que admetia estar “eufòric, és un somni liderar una cursa com aquesta”. El primer dia l’equip neerlandès va guanyar la contrarellotge per equips d’Utrecht i després ha mantingut els seus corredors en les primeres posicions en cada etapa. I tot, mentre el seu líder d’equip, l’eslovè Primoz Roglic, no es desgasta en espera de les etapes on haurà de demostrar si està llest per guanyar la Vuelta per quarta vegada consecutiva.

El perill de les caigudes

La tercera etapa va estar marcada pel vent i per un recorregut molt ràpid pel sud dels Països Baixos, amb part de l’etapa dins del territori de Bèlgica, amb milers d’aficionats seguint els seus herois al marges de la carretera. El que ha estat un èxit de públic però, va provocar les queixes d’alguns ciclistes, que van criticar als organitzadors per haver dissenyat tres etapes per les carreteres dels Països Baixos massa perilloses. Ahir va caure l’equatorià Richard Carapaz (INEOS), tot i que no va ser res greu. El més crític amb el recorregut va ser el veterà murcià Alejandro Valverde (Movistar), qui va anar per terra dissabte. En acabar la tercera etapa, Valverde va afirmar que “prefereixo no dir obertament que en penso, d’aquestes etapes. Espero que així ja els arribi el missatge als organitzadors”.

La Vuelta ciclista a Espanya descansa aquest dilluns després del seu periple neerlandès i dimarts ja arrenca de nou a Vitòria amb una etapa de mitja muntanya al País Basc.

stats