AFICIONATS
Esports 25/05/2012

Una jornada de festa blaugrana a Madrid

Martí Molina
3 min

Actuacions en directe, restauració, tallers, botiga de productes i zona d'esbarjo. Aquest és el menú que ha proposat el Barça per als 20.000 aficionats que avui divendres són a Madrid per veure i viure la final de Copa entre el conjunt blaugrana i l'Athletic Club. Tot plegat, agrupat en un gran punt de trobada situat a uns dos quilòmetres de l'estadi Vicente Calderón, la seu del partit.

Pràcticament és el mateix dispositiu que el 2009, quan els dos equips també es van veure les cares a València per disputar una final de la Copa. Una jornada festiva i de fair play entre les dues aficions que serveix d'aperitiu abans del partit de futbol.

Tot i que alguns aficionats blaugranes ja es van traslladar a la capital espanyola durant el dia d'ahir, no és fins avui que el gruix de seguidors arriben a Madrid per veure la final. El Barça disposava per a aquest partit de 20.000 entrades, que el club va distribuir entre els socis (13.600), les penyes (3.400) i els compromisos del club i els patrocinadors (3.000). La gran majoria dels desplaçaments es realitzen en tren o autocar, segons dades dels Mossos d'Esquadra. En qualsevol cas, i com ja ve sent habitual en les finals, s'ha optat per habilitar un gran punt de trobada per concentrar la majoria de seguidors, oferir-los propostes d'oci i permetre més control policial i de seguretat.

La zona habilitada per als seguidors del Barça és a l'esplanada de Madrid-Río, al costat del riu Manzanares. Aquest espai d'oci obrirà les portes a les 10 del matí i oferirà diferents activitats fins a les 19.30 del vespre, quan els aficionats es començaran a traslladar a l'estadi (és a poc més de mitja hora caminant).

L'espai blaugrana consta de diferents carpes. Una està destinada únicament a la restauració i la venda de begudes, i també tindrà taules i cadires per descansar al llarg del dia. Els primers a arribar al recinte, d'11 del matí a 2 del migdia, podran gaudir de música catalana folk a l'escenari piano-bar, amb l'actuació de Miquel Abras i Jofre Bardagí. Al fons d'aquest escenari hi haurà una pantalla gegant de leds on es projectaran imatges del primer equip durant tot el dia.

Tanmateix, no s'hi projectarà la final, ja que la presència a Madrid d'aficionats del Barça sense entrada serà residual -segons previsions de la policia catalana-. Tot el contrari del que passarà a la zona reservada per als seguidors bascos.

Ja a la tarda, obrirà les portes la carpa de concerts, on actuaran els grups Amelie (16 a 16.45), Obeses (de 17 a 17.45), Edna (de 18 a 18.45) i Dept, que tancarà la tarda musical de 19 a 20.

L'últim dels espais està reservat exclusivament a l'esbarjo. Hi haurà futbolins, el burro català, bitlles catalanes, un xutòmetre , sumo-futbol, un taller de clauers, un de xapes, un altre per pintar-se la cara amb els colors del Barça i la senyera, un jumping i l'activitat Fes un gol . A banda, el club ha preparat un punt d'informació per atendre els socis i el bus FCB Botiga Mòbil, on es podran adquirir els productes de marxandatge de l'equip.

Athletic Hiria

Igual com el Barça ha habilitat un punt de trobada, l'Athletic Club també disposa d'un gran espai per aplegar els aficionats bascos que s'han traslladat a Madrid per veure aquesta final. Un espai multitudinari, ja que les autoritats preveuen que, a més dels 20.000 seguidors que assistiran a la final, n'hi hagi alguns milers més sense entrada (calculen que uns 10.000, tot i que algunes informacions inflaven ahir aquesta xifra fins als 30.000).

La carpa de l'equip basc, anomenada Athletic Hiria, també està situada al costat del riu Manzanares, i també s'hi faran activitats durant tot el dia. Tanmateix, i per a aquests seguidors que no van poder adquirir una localitat, es transmetrà en directe la final des d'una pantalla gegant al mateix recinte.

D'altra banda, la policia també ha preparat un dispositiu de seguretat que estarà en marxa durant el dia d'avui. En total, uns 2.300 agents -entre seguretat pública i privada- vetllaran pel bon desenvolupament de la jornada, entre els quals també hi ha membres dels Mossos d'Esquadra i de l'Ertzaintza.

stats