MOTOGP
Esports 19/03/2016

Jorge Lorenzo estrena el mundial amb una 'pole' a Qatar

El mallorquí supera per menys d'una dècima Marc Márquez i Maverick Viñales, en l'estrena d'una temporada que es preveu molt igualada

M.m.
2 min
Jorge Lorenzo, a Losail

BarcelonaJorge Lorenzo és el primer 'poleman' de la temporada de MotoGP. El mallorquí ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi de Qatar, en una sessió igualadíssima que s'ha resolt per menys d'una dècima. Marc Márquez i Maverick Viñales l'han acompanyat a la primera fila.

Lorenzo ha rodat a Losail amb un temps d'1:54.543, seguit a 91 mil·lèsimes de Marc Márquez i a 95 mil·lèsimes de Maverick Viñales, que ha sorprès tothom amb una darrera volta estratosfèrica que l'ha situat en la tercera posició.

Darrere del de Suzuki hi haurà tres italians: Ianone, Rossi i Dovizioso, mentre que Dani Pedrosa tan sols ha pogut ser setè. Pel que fa als altres pilots de casa, Héctor Barberà ha estat vuitè i Pol Espargaró ha acabat novè. A la Q1 ha quedat eliminat Aleix Espargaró (que ha caigut i sortirà quinzè), mentre que el debutant Tito Rabat s'estrenarà a la màxima categoria sortint des de la dinovena posició.

Folger s'imposa a Moto2

A la categoria mitjana, l'alemany Jonas Folger ha aconseguit a Qatar la primera 'pole' de la temporada. En una qualificació ajustada i amb 14 pilots en el mateix segon, Folger ha aturat el cronòmetre en 1:59.052, seguit a menys d'una dècima del britànic Sam Lowes i del català Álex Rins, a tres dècimes. El quart lloc ha estat per a Johann Zarco, vigent campió, a gairebé quatre dècimes.

D'altra banda, Axel Pons ha estat dotzè i Àlex Márquez, tretzè. Ja més allunyats, Edgar Pons ha estat dissetè, Lluís Salom divuitè, Xavier Vierge vintè i Isaac Viñales vint-i-setè.

A Moto3, Fenati aconsegueix la 'pole' a l'últim segon

Finalment, a la categoria de Moto3, l'italià Romano Fenati sortirà primer gràcies a la 'pole' que ha aconseguit en el darrer segon de la classificació. Amb un temps de 2:06.131, ha superat el belga Livio Loi (per només 47 mil·lèsimes) i el sud-africà Brad Binder.

Els valencians Jorge Navarro i Aron Canet –aquest últim debutant– han estats els millors dels pilots de casa, i han acabat cinquè i sisè, respectivament. Joan Mir, en canvi, ha caigut al tram final sense conseqüències i ha acabat onzè.

stats