GIRONA FC
Esports 22/08/2019

Jonás Ramalho: “És important haver mantingut el bloc, l’equip és com una família”

El central basc comença la quarta etapa de la seva vida al Girona

Jordi Bofill
2 min
Jonás Ramalho, futbolista del Girona

GironaVa arribar cedit, amb 20 anys acabats de fer, l’estiu del 2013. Format a l’Athletic, Jonás Ramalho començava una trajectòria al Girona que l’ha fet viure moments indescriptibles, com l’ascens a Primera del 2017 o la primera temporada a l’elit. Per descomptat, també ha patit: la patacada contra el Lugo en la seva segona cessió, i el descens a Segona el curs passat. Entremig, va tornar a Bilbao el 2015 per recuperar-se d’una greu lesió al genoll i jugar amb el filial a Segona, i va ser comprat pel Girona un any més tard en la tercera però no última etapa. Perquè el central basc, lliure després de no renovar aquest mateix estiu i no trobar cap destí, ha tornat a Montilivi, on s’estarà –si no hi ha cap més gir– fins al 2022. “Mai he descartat continuar perquè aquí soc feliç, però tenia la temptació de marxar a l’estranger. Pràcticament he fet mitja vida al Girona, que és on vull estar perquè és com casa meva”, ha explicat Ramalho, que haurà de millorar el seu estat físic perquè porta tot l’estiu entrenant en solitari. “És cert que els meus companys fa més d’un mes que s'entrenen junts i jo ho he hagut de fer pel meu compte. Hauré de recuperar el ritme, aquest és l’objectiu immediat”.

Ramalho ha disputat 153 partits oficials amb el Girona i és sinònim d’entrega i polivalència, perquè rendeix a l’eix central i a la banda dreta. “És important haver mantingut el bloc, l’equip és com una família. Tothom és molt humil i això és bo, perquè ens permetrà afrontar amb més garanties el fet d’intentar pujar a Primera”, ha comentat, posant l’èmfasi en el seu vincle emocional amb el club. “Aquí ho conec tot i hi estic a gust, i la ciutat m’encanta. Tot això ha pesat, evidentment”. Per trajectòria i desig, podria ser un dels capitans del vestidor. Ara mateix, però, el braçalet està ocupat per Àlex Granell, Aday Benítez, Cristhian Stuani, Pedro Alcalá i Borja García. “Fins ara no li havia donat gaire importància, però a mesura que passa el temps em fa més il·lusió. Ho faria encantat”, ha expressat.

Aquesta serà la seva sisena temporada al club, les mateixes que Àlex Granell i Aday Benítez. Quique Cárcel ha valorat molt positivament l’entesa. “Vam ser nosaltres els que vam aturar la seva negociació per l’estrès competitiu que hi va haver amb el descens. Sabem del seu compromís i de les seves qualitats personals, estem molt contents de tenir-lo aquí –ha argumentat el director esportiu del Girona–. Arribar a un acord ha estat molt fàcil, però hem trigat perquè el mercat s’ha mogut força. Amb la baixa de Muniesa teníem una necessitat i l’hem cobert bé”. El comiat del lloretenc va agafar al club desprevingut. “No volíem que marxés, però l’oferta de Qatar era forta. Disposar de cinc centrals, quatre amb experiència i un de més jove, era el que desitjàvem”, ha finalitzat.

stats