Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 22/07/2021

Jokubaitis, talent jove per al Barça de bàsquet

ARA
1 min
Rokas Jokubaitis jugant amb el seu exequip, el Zalguiris Kaunas.

BarcelonaEn previsió de la més que probable sortida de Leandro Bolmaro cap a la NBA, el Barça va anunciar ahir el nom del seu substitut a la plantilla que entrena Sarunas Jasikevicius. És Rokas Jokubaitis, un jove de 20 anys procedeix del Zalguiris Kaunas. És lituà, igual que el tècnic, i pot jugar tant d’escorta com de base. El curs passat va ser nomenat segon millor jove de l’Eurolliga només per darrere d’Usman Garuba, jugador del Reial Madrid.

Jokubaitis és el tercer fitxatge que fa el Barça després de les incorporacions del turc Sertac Sanli i de l’argentí Nico Laprovittola. El lituà és una aposta de Jasikevicius, que el va promocionar al primer equip del Zalguiris amb només 18 anys. El coach culer el coneix bé i té ganes de seguir participant en la seva formació. El jugador, que signa fins al 30 de juny del 2025, va pronunciar en anglès les seves primeres paraules com a blaugrana: “Estic molt content d’arribar a un club com el Barça. Tinc ganes de jugar davant els aficionats al Palau Blaugrana”.

Acord amb el Lleida

D’altra banda, el Barça i el Força Lleida van signar ahir dimecres un acord de col·laboració que preveu, entre més coses, la cessió d’entre dos i quatre jugadors per temporada, així com possibles col·laboracions a nivell tècnic i la celebració d’un partit amistós.

stats